Tehnologie Plug-in Hybrid
pentru un viitor fără compromisuri

Twin Engine

Reprezintă apogeul tehnologiei Volvo Drive-E. Te invităm să descoperi o gamă de modele plug-in hybrid care combină motorul electric cu un motor eficient pe benzină astfel încât să îți aducă performanțe înalte cu minimum de emisii.

Tehnologia plug-in hybrid este concepută în jurul nevoilor tale. Ai parte de aceeași siguranță, lux și funcționalități utile întâlnite în rândul modelelor Volvo, dar cu mai multă putere, impact redus asupra mediului înconjurător și diferite moduri de condus inteligente pentru ca fiecare călătorie să fie o plăcere.

Din 2019 toate modelele noi Volvo vor avea motor electric

Volvo Cars va introduce un portofoliu de mașini electrificate pentru toată gama de modele, cuprinzând mașini complet electrice, modele plug-in hibride și hibride ușoare.

Începând din 2019, fiecare model Volvo nou lansat va fi dotat cu motor electric, marcând sfârșitul istoric pentru mașinile care au doar motor cu combustie internă.

Astfel, până în 2025, obiectivul nostru e să avem până la 1 milion de mașini electrice în circulație și operațiuni de producție neutre din punct de vedere al emisiilor poluante.

hakan-samuelsson.jpg
twin-engine-hybrid-volvo-1.jpg


"Facem acest pas pentru clienții noștri. Avem din ce în ce mai multe cereri de mașini electrice și vrem să răspundem așteptărilor și nevoilor clienților noștri - de acum și din viitor. Veți putea alege orice model nou Volvo în varianta sa electrică."

Håkan Samuelsson
Președinte și Director Executiv

Un mod potrivit pentru fiecare călătorie

La fel ca toate inovațiile Volvo, tehnologia Twin Engine este concepută pentru a-ți îmbunătăți experiența la volan și a-ți face viața mai ușoară. Nu vei rămâne niciodată fără energie, căci există un motor convențional care te va ajuta mereu să ajungi la destinație.

Reîncărcarea se face ușor, iar bateria pentru mașinile noastre plug-in hybrid este plasată în așa fel încât să nu compromită spațiul, siguranța sau plăcerea de a conduce.

Modurile de condus Twin Engine îți depășesc așteptările și îți oferă alternative pentru fiecare călătorie.

Moduri de condus

Pure

Parcurgi drumurile către birou și spre casă liniștit, în deplin comfort, folosind doar energie electrică. Cu autonomia de până la 50 km, mașina ta va produce zero emisii în călătoriile tale zilnice.

Hybrid

Setând mașina pe modul Hybrid, este alesă automat sursa de putere sau sunt combinate cele două. Astfel conduci cu ușurință și cu maximum de eficiență oriunde ai merge.

Power

Când dorești să accelerezi ritmul, modul Power combină ambele surse de alimentare pentru accelerație maximă, asigurată de tracțiunea integrală.

Familia Plug-in Hybrid

Pe măsură ce familia plug-in hybrid crește, la fel se va întâmpla și cu numărul alternativelor din care poți alege. În viitor, versiunile Twin Engine vor fi prezente pentru toate modelele noi Volvo.

La volanul modelelor Twin Engine, ai parte de luxul și performanța specifice Volvo, în timp ce nivelul emisiilor de CO2 rămâne unul scăzut, de doar 49g/km. Toate acestea datorită sistemului de propulsie T8 Twing Engine plug-in hybrid de 407 CP / 640 Nm, care combină performanțele înalte ale motorului cu combustie internă cu cele ale motorului electric.

DESCARCĂ SPECIFICAȚIILE TEHNICE

Autonomie crescută în modul pur electric

Autonomia motorului electric variază în funcție de stilul tău de condus, temperatură și climat. Modul electric este cel mai eficient pentru condusul în zone urbane la viteze de 30 - 60 km/h cu puține opriri scurte și temperaturi între 15-20°C.

Pentru a crește autonomia în mod pur electric, iată ce recomandă specialiștii Volvo:

  • Condusul la viteze sub 60 km/h în modul electric crește autonomia în comparație cu șofatul la viteze mai mari.
  • O autonomie mai bună poate fi obținută dacă șofezi pe distanțe mai lungi în mod electric, în loc să parcurgi distanțe mici cu multe încărcări între acestea.
  • Dacă e posibil, precondiționează mașina înainte de a o conduce, utilizând cablul de încărcare conectat la rețeaua electrică.
  • Încarcă mașina cât mai des posibil prin rețeaua de alimentare.

 

Volvo Twin Engine 
în cifre

1 milion

de mașini electrice
vândute până în 2025

2+

versiuni hibrid pentru
fiecare model din 2019

3

moduri
de condus

5

vehicule full electrice
între 2019 și 2021