lidar_n1

Următoarea generație de mașini Volvo beneficiază de tehnologia LiDAR Luminar pentru un condus autonom sigur

Volvo Cars este lider global în domeniul siguranței, iar prin parteneriatul cu Luminar pentru tehnologia LiDAR, impune noi standarde de siguranță și de tehnologii la bord pentru următoarea generație de mașini Volvo.

Parteneriatul dintre cele două companii va livra pentru Volvo prima generație a tehnologiei pentru condusul autonom pe autostrăzi (Highway Pilot)  și va deschide calea către viitoare sisteme de siguranță activă.

A doua generație a platformei scalabile, SPA2, va fi pregatită din punct de vedere hardware pentru condusul autonom odată cu integrarea perfectă a tehnologiei LiDAR în plafon înca de la începutul producției în 2022.

Mașinile bazate pe noua platformă SPA2 vor beneficia de actualizări de software Over The Air (OTA) iar în cazul în care clienții vor opta pentru sistemul de condus autonom pe autostrăzi, acesta va fi activ doar după verificări de siguranță a locației geografice, concomitent cu alte condiții.

lidar_q1„Condusul autonom are potențialul de a fi tehnologia care va salva cele mai multe vieți din istorie, dacă va fi introdusă cu responsabilitate și în condiții specifice de siguranță”, a spus Henrik Green – Chief Technology Officer în cadrul Volvo Cars. „Echiparea viitoarelor mașini Volvo cu viziunea de care au nevoie pentru a lua decizii sigure este un pas important în această direcție.”

 

Adițional tehnologiei Highway Pilot, Volvo Cars și Luminar analizează rolul LiDAR în dezvoltarea viitoarelor sisteme de asistență pentru sofer (ADAS – Advanced Driver Assistance Systems) și potențiala includere a senzorului LiDAR în dotarea standard pentru toate mașinile bazate pe platforma SPA2. 

Tehnologia Luminar este bazată pe senzori LiDAR de înaltă performanță  care, prin milioane de impulsuri laser emise, pot detecta cu acuratețe obiectele din jur pentru scanarea împrejurimilor în format 3D astfel conturând o hartă provizorie 3D în timp real fără a fi necesară conectivitatea la internet.

lidar_n2

LiDAR este elementul cheie în crearea de mașini care adoptă condusul autonom, cu o vedere și percepție de încredere, ce nu poate fi realizat de camerele și radarul din prezent. LiDAR este baza ideală pentru procesul de decizie într-un mediu complex la viteze mari.

Pentru a activa funcția Highway Pilot, tehnologiile de percepție Luminar vor fi asociate  unui software pentru condus autonom, împreună cu radare, camere și sisteme de rezervă pentru funcții precum sistemul de direcție, frânare și sistemul de management al bateriilor instalate pe toate mașinile Volvo din viitor, echipate pentru un condus autonom. Aceste funcții împreună oferă acces în siguranță la o soluție de condus autonom tuturor utilizatorilor care solicită această caracteristică.

HubSpot Video

„În curând, Volvo-ul tău va putea conduce în modul autonom pe autostradă când mașina va determina că acest lucru este sigur” a spus Henrik Green. „În acel moment Volvo-ul tău va prelua responsabilitatea condusului iar tu te poți relaxa, luându-ți ochii de la drum și mâinile de pe volan. În timp, sistemul de actualizări Over-the-air va extinde ariile în care mașina se va putea conduce singură. Pentru noi, introducerea sigură a acestui sistem este una graduală.

Parte a acestui anunț, Volvo Cars și Luminar își întăresc colaborarea și împreună asigură o validare și industrializare a tehnologiei LiDAR – Luminar pentru producția de serie. În același timp Volvo Cars a semnat un acord pentru a-și mări participația în compania Luminar.

Pentru Luminar, bazată în Silicon Valley, parteneriatul cu Volvo Cars reprezintă prima livrare a tehnologiei proprii în producția de serie. Acesta este un pas important în obținerea de economii de scară necesare pentru a introduce această tehnologie pentru spectrul larg al industriei auto. 

lidar_q1„Volvo este recunoscută ca un pionier în siguranța autoturismelor, ce a dus la standardizarea în toată industria auto a celor mai avansate sisteme ce salvează vieți” a precizat Austin Russell, fondator și CEO al Luminar. „Următoarea eră a siguranței stă sub tutela condusului autonom și încă o dată, Volvo a preluat conducerea cu un pas important în domeniu. Am rezolvat problematici cheie precum costul, performanța și provocările tipice din domeniu, pentru a putea face posibilă producția de serie și împreună cu Volvo facem disponibilă tehnologia pentru toată lumea.”

Contact Media

Andrei Huidan 
Marketing Manager

Email: andrei.huidan@eit.ro

Tel: 021-3190642

Descarcă Media Kit-ul
×

Fii la curent cu noutățile Volvo!