Volvo lume mai sigura

Prin ochii unui automobil Volvo, lumea se vede mult mai sigură

Cu LiDAR alimentat de computing și software de bază, Volvo Cars observă o scădere a accidentelor grave cu până la 20%.

În contextul tuturor acțiunilor complexe pe care le întreprindem pentru a elimina accidentele, decesele și rănile grave, un lucru rămâne valabil: cel mai puțin periculos accident este cel care nu se întâmplă niciodată.

Prin cercetare, învățarea și dezvoltare, am îmbunătățit constant sistemele de prevenție a accidentelor din automobilele noastre, oferind unele dintre cele mai avansate și eficiente sisteme de până acum. Și munca noastră continuă, în timp ce ne îndreptăm către viziunea de a înregistra zero decese și răni grave în noile modele Volvo. 

Odată cu Volvo EX90, pe care îl vom prezenta pe 9 noiembrie,  vom oferi unul dintre cele mai avansate seturi de senzori de pe piață. Un set unic Volvo de opt camere, cinci radare, 16 senzori ultrasonici și un senzor LiDAR de ultimă generație.

Vizionează videoclipul

 

Automobilul care îți poartă de grijă

LiDAR, care înseamnă Light Detection and Ranging, este o metodă de teledetecție care utilizează lumina sub formă de laser pulsat pentru a măsura distanțele cu mare precizie și fidelitate.

Diferența pe care o poate face LiDAR pentru siguranța vieții de zi cu zi este remarcabilă: cercetările noastre recente indică faptul că adăugarea tehnologiei LiDAR pe un automobil deja sigur poate reduce accidentele cu rezultate grave cu până la 20%, iar evitarea generală a accidentelor poate fi îmbunătățită cu până la 9%*.

Încorporată în linia acoperișului următorului EX90 și devenind standardizată în timp, tehnologia superioară LiDAR poate detecta pietonii la distanțe de până la 250 de metri și obiecte mici și întunecate, precum o anvelopă pe un drum negru, la 120 de metri în față. Toate astea în timp ce călătorești cu viteză de autostradă. Și pentru că nu se bazează pe lumină, ca o cameră video, te veghează în timpul zilei, dar și pe timp de noapte.

Îmbinând senzorii noștri avansați, software-ul dezvoltat intern și computerul automobilului, folosim redundanța pentru un plus de siguranță și ne propunem să oferim un automobil care poate ține mai mult ca oricând evidența mai multor pericole potențiale – atât la exterior, cât și la interior.

Automobilul nu doar că va putea să intervină și să asiste șoferul, ci va avea și o mai bună înțelegere a momentului în care este nevoie de asta, precum și a modului în care poate să ofere asistență cât mai eficient.

„Credem că EX90 este cel mai sigur Volvo care a ieșit vreodată pe drum”, a declarat Joachim de Verdier, directorul departamentului Safe Vehicle Automation la Volvo Cars. „Contopim înțelegerea mediului exterior cu înțelegerea mai detaliată a atenției șoferului. Când toate sistemele noastre de siguranță, senzorii, software-ul și computerul central se reunesc, ele creează un scut de siguranță în jurul tău – și nici măcar nu vei ști că există până când nu vei avea nevoie de el.”

Când vine vorba de automobilele Volvo, înțelegerea lumii exterioare, împreună cu capacitatea de a înțelege mai bine atenția șoferului, formează, de asemenea, părți esențiale ale viitoarei noastre tehnologii de conducere autonomă.

Odată ce verificările noastre în materie de siguranță sunt puse în aplicare și toate aprobările necesare au fost asigurate, tehnologia Autonomous Drive va fi folosită pentru EX90.

*Frecvențele scenariilor bazate pe baza de date Volvo Cars Traffic Accident Database.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Despre Volvo Cars în România
În România, Volvo Cars este reprezentat de Grupul Euro Inter Trade, înființat în 1990 iar autoturismele sunt distribuite prin sucursala Forum Auto, care are peste 20 de ani de experiența pe piața locală. 

Despre Volvo Car Group
Compania Volvo Cars a fost fondată în 1927. Astăzi, este una dintre cele mai cunoscute și respectate mărci de automobile din lume, cu vânzări către clienți din peste 100 de țări. Volvo Cars este listată la bursa Nasdaq Stockholm, unde este tranzacționată sub simbolul „VOLCAR B”.

Volvo Cars își propune să ofere clienților libertatea de mișcare într-un mod personal, durabil și sigur. Acest lucru se reflectă în obiectivul său de a deveni un producător de mașini pur electrice până în 2030 și în angajamentul pentru o reducere continuă a amprentei sale de carbon, cu ambiția de a fi o companie neutră din punct de vedere climatic până în 2040.

În decembrie 2021, Volvo Cars avea aproximativ 41.000 de angajați cu normă întreagă. Sediul central al Volvo Cars, departamentele de dezvoltare de produse, marketing și administrare se află în principal în Göteborg, Suedia. Uzinele de producție ale Volvo Cars sunt situate în Gothenburg, Ghent (Belgia), Carolina de Sud (SUA), Chengdu, Daqing și Taizhou (China). De asemenea, compania are centre de cercetare și dezvoltare și design în Göteborg, Camarillo (SUA) și Shanghai (China).

Contact Media

Andrei Huidan 
Marketing Manager

Email: andrei.huidan@eit.ro

Tel: 021-3190642

Descarcă Media Kit-ul
×

Fii la curent cu noutățile Volvo!