304498_Occupant_Sensing

Primul sistem radar interior de la Volvo Cars te ajută să te asiguri că nimeni nu e lăsat în urmă

Imaginează-ți respirația ușoară și mișcările aproape imperceptibile ale unui copil adormit.

O nouă funcție radar pentru interior, dezvoltată de inginerii noștri, este concepută pentru a fi suficient de precisă și sensibilă încât să detecteze cele mai ușoare mișcări, la scară submilimetrică - cum ar fi cele ale unui copil mic care doarme. Este prima caracteristică de acest tip ce acoperă întregul interior al automobilului, inclusiv portbagajul.

Noul nostru sistem radar, dezvăluit astăzi și inclus în viitorul SUV pur electric Volvo EX90, este conceput pentru a preveni cauza unor tragedii îngrozitoare, ce s-au dovedit reale pentru prea multe familii.

Statisticile guvernului SUA arată că din 1998 până în prezent, peste 900 de copii din Statele Unite au murit după ce au fost lăsați în automobile încinse. Extrem de trist este faptul că majoritatea deceselor în mașini supraîncălzite au loc din cauză că cineva a uitat că propriul copil se afla în automobil în acel moment.

Dorim să ne asigurăm că nimeni nu va fi lăsat în urmă sau uitat.

Noul nostru sistem radar interior va fi inițial montat ca standard, acolo unde reglementările permit, pe Volvo EX90, care va fi prezentat pe 9 noiembrie. Caracteristica va fi inclusă și pe alte viitoare modele Volvo.

 

Tehnologie care te sprijină

Cu senzori integrați în consola de deasupra, în lămpile de citit montate pe plafon și în portbagajul automobilului, noul nostru sistem este primul care poate detecta mișcarea submilimetrică în întregul interior al mașinii.

Pentru a acoperi cât mai mult posibil din habitaclu și a detecta dacă un copil sau un animal de companie au fost uitați în mașină, am amplasat radarele în tot interiorul, din față în spate, inclusiv în portbagaj.

„Nimeni nu alege să fie distras sau obosit, dar știm că se poate întâmpla”, spune Lotta Jakobsson, specialistul nostru tehnic senior în prevenirea accidentărilor. „Toți suntem oameni și neatenția este o realitate a vieții. Cu ajutorul tehnologiei de ultimă oră, te vom sprijini atunci când nu ești în cea mai bună formă și te vom ajuta să nu lași din greșeală membrii familiei sau animalele de companie în automobil.”

Pentru a te anunța când ai nevoie și pentru a evita să te obosim cu notificările, experții noștri au stabilit că momentul optim pentru a-ți semnala potențiala prezență a membrilor familiei rămași în interiorul automobilului este atunci când încerci să îl blochezi.

De fiecare dată când încerci să închizi automobilul, sistemul radar interior se activează și determină dacă acesta este gol, înainte de a permite blocarea ușilor.

Dacă un membru al familiei sau un animal de companie este detectat în interior, automobilul va rămâne deblocat și va afișa pe ecranul consolei centrale un memento, pentru a verifica dacă în cabină există ocupanți.

Sistemul de climatizare a automobilului poate rămâne activat dacă în interior sunt detectate persoane sau animale, pentru a îmbunătăți confortul. Acest lucru poate ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de hipotermie sau insolație.

“Am fost întotdeauna lider în materie de siguranță și dorim să continuăm să protejăm vieți prin stabilirea de noi standarde în domeniul siguranței auto”, spune Lotta Jakobsson. „Asta înseamnă, de asemenea, să te facem să te simți protejat și să-ți oferim liniște sufletească. Acest tip de siguranță emoțională te va ajuta să te bucuri din plin de viață, permițându-ți în același timp să previi tragediile.”

  •  Sistemul radar interior va fi standard în toate țările în care frecvența de 60GHz utilizată de sistem este aprobată pentru utilizare auto. Lucrăm constant cu piețele individuale pentru a obține aprobarea și vom activa sistemul pe măsură ce se acordă aprobările.

  •  Sistemul de climatizare va rămâne în funcțiune atâta timp cât bateria de înaltă tensiune este încărcată suficient.

 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Despre Volvo Cars în România
În România, Volvo Cars este reprezentat de Grupul Euro Inter Trade, înființat în 1990 iar autoturismele sunt distribuite prin sucursala Forum Auto, care are peste 20 de ani de experiența pe piața locală. 

Despre Volvo Car Group
Compania Volvo Cars a fost fondată în 1927. Astăzi, este una dintre cele mai cunoscute și respectate mărci de automobile din lume, cu vânzări către clienți din peste 100 de țări. Volvo Cars este listată la bursa Nasdaq Stockholm, unde este tranzacționată sub simbolul „VOLCAR B”.

Volvo Cars își propune să ofere clienților libertatea de mișcare într-un mod personal, durabil și sigur. Acest lucru se reflectă în obiectivul său de a deveni un producător de mașini pur electrice până în 2030 și în angajamentul pentru o reducere continuă a amprentei sale de carbon, cu ambiția de a fi o companie neutră din punct de vedere climatic până în 2040.

În decembrie 2021, Volvo Cars avea aproximativ 41.000 de angajați cu normă întreagă. Sediul central al Volvo Cars, departamentele de dezvoltare de produse, marketing și administrare se află în principal în Göteborg, Suedia. Uzinele de producție ale Volvo Cars sunt situate în Gothenburg, Ghent (Belgia), Carolina de Sud (SUA), Chengdu, Daqing și Taizhou (China). De asemenea, compania are centre de cercetare și dezvoltare și design în Göteborg, Camarillo (SUA) și Shanghai (China).

Contact Media

Andrei Huidan 
Marketing Manager

Email: andrei.huidan@eit.ro

Tel: 021-3190642

Descarcă Media Kit-ul
×

Fii la curent cu noutățile Volvo!