Media Volvo Cars Romania

Familiile suedeze ajută Volvo Cars să dezvolte mașinile autonome

Written by Andrei Huidan | 12.12.2017

Volvo Cars începe azi dezvoltarea mașinilor autonome cu ajutorul familiilor suedeze care vor testa mașinile companiei pe stăzile publice din Gothenburg și vor oferi feedback despre experiențele lor inginerilor Volvo Cars.

Primele două familii, Hain și Simonovski din zona Gothenburg, au primit SUV-urile premium Volvo XC90 care vor servi drept suport pentru proiectul Drive Me. Alte trei familii vor intra în proiect la începutul anului viitor, iar de-a lungul următorilor 4 ani, aproape 100 de persoane vor fi implicate în proiectul Drive Me.

Ambele familii vor contribui la proiectul Drive Me cu date inestimabile permițându-le inginerilor companiei să monitorizeze modul în care mașinile sunt folosite zi de zi și interacțiunea cu automobilul în drumul lor spre serviciu, mergând după copii la școală sau făcând cumpărăturile.

Volvo Cars plănuiește să aibă mașini complet autonome disponibile pentru vânzare până în anul 2021 și datele derivate din proiectul Drive Me vor juca un rol crucial în dezvoltarea acestor mașini autonome.

E minunat să fiu parte din acest proiect. Avem șansa de a ne aduce contribuția în dezvoltarea uneia dintre tehnologiile care într-o zi va salva vieți., spune spune Alex Hain, 45 de ani.

Drive Me va implica consumatori reali care vor testa diferite stadii ale mașinilor asistate de șofer și, într-un final, tehnologia complet autonomă.

Drive Me este un proiect de research extrem de important pentru Volvo Cars”, spune Henrik Green, Vice Președinte Senior al departamentului de Cercetare și Dezvoltare din cadrul companiei. ”Ne așteptăm să învățăm foarte multe din experiențele acestor familii, ce vor da contur dezvoltării tehnologiei pentru mașinile noastre autonome, astfel încât în 2021 să fim capabili să oferim consumatorilor noștri mașini complet autonome.”

Familiile Hain și Simonovski au primit mașini Volvo XC90 dotate cu cea mai nouă tehnologie de asistență a șoferului, o serie de camere și senzori pentru a monitoriza comportamentul lor și pentru a oferi mașinii informații despre mediul înconjurător.


Pe parcursul acestor prime etape, familiile vor menține mâinile pe volan și vor superviza condusul constant când folosesc mașinile. Dar, de-a lungul timpului, participanților la proiectul Drive Me le vor fi introduse gradual mașini mai avansate ca tehnologii de asistență a condusului, după ce vor primi un training special.

Chiar și atunci, testarea acestor mașini mai avansate va avea loc inițial în medii controlate cu supervizarea experților în siguranță ai Volvo Cars. Nici o tehnologie nu va fi introdusă dacă există orice îndoială cu privire la siguranță.

Acest lucru înseamnă că Volvo Cars continuă să dezvolte mașinile autonome cu aceeași grijă și rigurozitate care au ajutat în poziționarea companiei ca producător al unora dintre cele mai sigure mașini din lume.

Familia Hain este formată din Alex și Paula (45 de ani) și fetele lor, Filippa (17 ani) și Smilia (14 ani). Ei sunt primii oameni aleși pentru a face parte din proiectul Drive Me de la începutul acestui an.

Lor li se alătură acum Sasko Simonovski (44 ani), soția lui, Anna (41 ani), și copiii lor, Elin (10 ani) și Villiam (8 ani). Alte familii se vor alătura treptat pe măsură ce proiectul avansează.