header-xc90-com-presa

EIT - Forum Auto lansează în România noul XC90 facelift cu autonomie extinsă, pur electrică

  • Cel mai premiat SUV al secolului soseste în Romania din august, cu prețuri începând de la 53.361 euro fără TVA (echipare Momentum), până la 82.760 euro fără TVA (echipare Inscription);
  • Autonomie cu 14% mai mare și 0 emisii poluante la deplasarea în oraș;
  • Nouă motorizare, bazată pe sistemul KERS și tehnologia Mild Hybrid;
  • Schimbări rafinate de design, de la jante noi, la culori de exterior, grilă frontală refacută și personalizări noi ale interiorului.                       

Volvo Cars lansează în România versiunea restilizată a celui mai premiat SUV al secolului - XC90. Modelul dotat cu o motorizare nou dezvoltată pentru reducerea consumului de carburant  reprezintă un pas înainte în ambițiosul obiectiv strategic al producatorului - până în 2025 toate autovehiculele să fie electrificate, iar 50% din mașinile vândute să fie integral electrice. 

Noul XC90 le oferă pentru prima dată clienților tehnologia de recuperare a energiei cinetice la frânare care, împreună cu motoarele cu combustie internă, creează un nou sistem de propulsie electrificat integrat, sub noua serie ‘B’. Odată cu motorizarea B5, fiecare client de XC90 va beneficia din plin de sistemul KERS și tehnologia Mild Hybrid. Kinetic Energy Recovery System transformă o parte din energia cinetică ce de regula se pierde la frânare, în energie electrică, ce e stocată mai departe într-o baterie de 48V, în timp ce tehnologia Mild Hybrid folosește energia electrică înmagazinată în baterie pentru a micșora sarcina motorului termic, îndeosebi în momentul pornirii de pe loc. 

Beneficiile celor doua sisteme aduc economie de combustibil, emisii reduse și o plecare de pe loc mult mai confortabila.

pic-1-xc90-com-presa

„Noul Volvo XC90 le oferă clienților noștri posibilitatea de a conduce în modul pur electric pe o distanță mai lungă, de aproape 50 de kilometri, cele mai multe călătorii zilnice putând fi făcute fără emisii poluante. Orice model din gama Volvo poate fi comandat în versiune electrificată, iar șoferii se pot bucura de experiența Volvo, cu un impact tot mai mic asupra mediului”
- afirmă Andrei Huidan, Marketing Manager EIT – Forum Auto, importator Volvo Cars în România.


Primele unități ale noului XC90 sosesc în România la sfârșitul lunii august 2019. Volvo XC90 cu facelift este disponibil în patru versiuni de echipare – Momentum, Momentum Pro, Inscription și R-Design, oferind un spațiu generos și o experiență de călătorie relaxantă atât pentru șofer, cât și pentru pasageri. Prețul de pornire este de 53.361 de euro, fara TVA (în versiunea Momentum) și poate ajunge la 82.760 euro fără TVA (versiunea Inscription).

Pentru motorizarea T8 Twin Engine Plug-in Hybrid,  autonomia XC90, în modul full electric, este cu până la 14% mai mare, ideală pentru deplasarea cu 0 emisii în oraș. O încărcare completă a bateriei durează doar 2 ore și 30 de minute la o stație de 16A și 230V. De asemenea, autonomia în modul hybrid a crescut odată cu noul rezervor de combustibil de 70 de litri. Pe lângă toate acestea, accelerația de la 0 la 100 de km/h este de doar 5,8 secunde, mulțumită celor 390 de CP.

XC90 aduce în prim plan schimbări rafinate ale mult-apreciatului design exterior precum noi modele de jante sau o paletă extinsă de culori în care poate fi comandat, alături de o grilă frontală restilizată.

pic-2-xc90-com-presa

La interior, modelul păstrează eleganța la superlativ, multi-premiată, cea mai notabilă schimbare fiind reflectată de posibiitatea de a-l comanda într-o gamă extinsă de configurații de scaune pentru pasageri, personalizat în funcție de preferințe și stilul de viață al deținătorului (echipări cu 5 și 7 locuri). Materialele de interior adaugă acum texturi fine de lână și multe alte opțiuni pentru a individualiza spațiul.

În privința tehnologiei de siguranță activă, modelul XC90 le oferă șoferilor asistență la viraj prin sistemele City Safety și Blind Spot Information. City Safety cu frânare automată rămâne singurul sistem de pe piață care recunoaste pietonii, bicicliștii și animalele mari.

Toate acestea, împreună cu safety cage-ul care formează baza tehnologiei de siguranță pasivă, face din XC90 una din cele mai sigure mașini din lume și subliniază angajamentul ferm al Volvo Cars de a dezvolta autovehiculele cele mai sigure posibil.

-------------------------------

Despre Volvo Cars în România

În România, Volvo Cars este reprezentat de Grupul Euro Inter Trade, înființat în 1990 iar autoturismele sunt distribuite prin sucursala Forum Auto, care are peste 20 de ani de experiența pe piața locală.

EIT – Forum Auto a intrat în 2019 în Volvo Excellence Club. Doar cinci importatori din toate țările EMEA au primit acest statut drept recunoaștere a calității și a performanței obținute.

-------------------------------

Despre Volvo Car Group

Volvo a început producția în anul 1927. Astăzi, Volvo Cars este una dintre cele mai cunoscute și respectate brand-uri auto din lume, cu vânzări de 624,253 mașini în aproximativ 100 de țări în anul 2018. Compania Volvo Car Corporation din Suedia a fost cumpărată in anul 1999 de Ford Motor Company din SUA.

Din 2010 Volvo Cars este deținută de Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) din China. Producția modelelor Volvo este acum realizată atăt în Europa (Suedia), cât și în Asia (China).

În 2018, Volvo a vândut peste 600 000 de unități, un număr recod de la înființarea companiei, în 1927. Anul trecut a fost de asemenea și al cincilea consecutiv cu vânzări record pentru compania suedeză, performanță susținută de modelele XC60 și XC90.

 

Contact Media: 

Cătălin Pruteanu, Senior PR, Zaga Brand

catalin.pruteanu@zagabrand.ro

Tel: 0726 10 77 99

Contact Media

Cătălin Pruteanu, Senior PR, Zaga Brand

Email: catalin.pruteanu@zagabrand.ro

Tel: 0726 10 77 99

Descarcă Media Kit-ul
×

Fii la curent cu noutățile Volvo!