Light version-HERO_VOLVO_MOMENT_424804_NOTALENTS UK-1

EIT – Forum Auto anunță deschiderea comenzilor în România pentru Volvo XC40 Recharge Pur Electric

Astăzi, EIT – Forum Auto, Importatorul Volvo Cars în România, anunță deschiderea comenzilor pentru XC40 Recharge, primul model complet electric al producătorului suedez.

XC40 Recharge, derivat din SUV-ul de mici dimensiuni XC40, câștigător al mai multor premii și unul dintre cele mai bine vândute modele ale mărcii, este primul dintr-o familie de modele Volvo complet electrice. Reprezintă o adevărată piatră de hotar pentru Volvo Cars în România: primul model pur electric al companiei și printre primele modele Volvo cu un nou sistem de infotainment alimentat de sistemul de operare Android de la Google.

În următorii ani, Volvo Cars va continua să lanseze modele pur electrice, deoarece urmărește ca până în 2025, 50% din vânzările globale să fie reprezentate de modele pur electrice, restul fiind reprezentat de versiuni hybrid. Recharge este denumirea gamei ce cuprinde toate modelele Volvo cu un grup motopropulsor complet electric sau plug-in hybrid.  

„Am spus acest lucru de mai multe ori în trecut: pentru Volvo Cars, electrificarea este viitorul”, a declarat Cristina Stoian, Sales & Network Development Manager, EIT – Forum Auto. „Astăzi facem un nou pas important în această direcție prin deschiderea comenzilor în România pentru modelul XC40 Recharge Pur Electric.”               

XC40 Recharge este tot ce așteaptă clienții de la un Volvo, fiind disponibil pentru comandă în două versiuni de motorizare, P6 și P8. Pentru versiunea P8 grupul motopropulsor de ultimă generație complet electric oferă tracțiune integrală, o autonomie de peste 400 km (WLTP) și o putere de 408 CP, în timp ce versiunea P6 oferă de asemenea o autonomie de peste 400 km (WLTP) cu 231 CP disponibili doar pe puntea față. Bateria poate fi încărcată până la 80% din capacitatea sa în 40 de minute la un sistem de încărcare rapidă cu curent continuu de 150 kW, indiferent de versiunea de motorizare aleasă. 

Prețul versiunii XC40 Recharge P6 pornește de la 41.176 euro fără TVA, iar versiunea XC40 Recharge P8 are un preț de pornire de 48.319 euro fără TVA. Ambele versiuni includ în preț pachetul de servicii ”Care” format din: 3 ani de garanție ai autoturismului, asistență rutieră pentru 3 ani, un pachet de mentenanță service pe 3 ani și pentru un cost adițional, un pachet de asigurare CASCO pe 3 ani (dezvoltat în parteneriat cu Omniasig Vienna Insurance Group Romania). De asemenea, subvenția acordată de Ministerul Mediului pentru achiziția autovehiculelor electrice, în valoare de 45.000 lei, consolidează poziția competitivă pe care modelul XC40 Recharge o are în segment.  

Mulțumită parteneriatului încheiat de Volvo Cars cu Plugsurfing - unul dintre cele mai mari agregatoare de rețele de încărcare din Europa – posesorii modelului XC40 Recharge își vor putea încărca mașina prin intermediul unei cartele de reîncărcare contactless sau prin aplicația smartphone dedicată, la oricare dintre cele peste 200.000 de puncte de încărcare partenere Plugsurfing, din 38 de țări europene. Toate costurile și plățile sunt procesate lunar, fără ca Plugsurfing să condiționeze clienții printr-un abonament necesar pentru utilizarea serviciul.

259313_Fully_electric_Volvo_XC40_introduces_brand_new_infotainment_system

Prin intermediul aplicației Plugsurfing sau a sistemului de infotainment operat de Android, clienții care dețin o mașină electrică Volvo pot filtra punctele de încărcare după locație, disponibilitate în timp real și viteză de încărcare. Aplicația oferă, de asemenea, informații despre prețuri pentru fiecare punct de încărcare, făcând procesul ușor și transparent.     

Fiecare model Volvo din gamă include o versiune Recharge, de la SUV-ul de mici dimensiuni XC40, la modelele din Seria 60, până la vârful de gamă, XC90. Volvo Cars este singurul producător auto care oferă o variantă plug-in pentru fiecare model din gama sa.

XC40 Recharge și gama de modele Recharge sunt dovezi tangibile ale noului plan de acțiune al producătorului suedez, materializat în conformitate cu acordul recent semnat la Glasgow în cadrul COP26 privind schimbările climatice, toate acestea sprijinind ambiția Volvo Cars de a deveni o companie neutră din punct de vedere climatic până în 2040. 


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Volvo Car Group în 2020

În anul financiar 2020, Volvo Car Group a înregistrat un profit operațional de 8,5 BSEK (14,3 BSEK în 2019). Veniturile aferente acestei perioade s-au ridicat la 262,8 BSEK (274,1 BSEK). Pentru întregul an 2020, vânzările globale au ajuns la 661.713 mașini (705.452), o scădere de 6,2% față de 2019.

Despre Volvo Car Group

Volvo Cars a fost fondată în 1927. Astăzi, este una dintre cele mai cunoscute și respectate mărci de mașini din lume, cu vânzări de 661.713 mașini în aproximativ 100 de țări de-a lungul anului 2020. 

Începând din decembrie 2020, Volvo Cars a înregistrat aproximativ 40.000 (41.500) de angajați cu normă întreagă. Sediul central Volvo Cars, dezvoltarea produselor, departamentele de marketing și administrative sunt situate în principal în Göteborg, Suedia. Sediul central al Volvo Cars pentru APAC este situat în Shanghai. Principalele fabrici de producție auto ale companiei sunt situate în Göteborg (Suedia), Ghent (Belgia), Carolina de Sud (SUA), Chengdu și Daqing (China), în timp ce motoarele sunt fabricate în Skövde (Suedia) și Zhangjiakou (China) și componentele caroseriei în Olofström (Suedia).

Sub noua misiune a companiei, Volvo Cars își propune să ofere clienților libertatea de mișcare într-un mod personal, sustenabilși sigur. Acest scop se reflectă într-o serie de ambiții legate de practicile de afaceri: de exemplu, la mijlocul acestui deceniu își propune ca jumătate din vânzările sale globale să fie mașini complet electrice și să stabilească cinci milioane de relații directe cu clienții săi. Volvo Cars se angajează, de asemenea, să reducă continuu amprenta sa de carbon, cu ambiția de a fi o companie neutră din punct de vedere climatic până în 2040. 

Contact Media

Andrei Huidan 
Marketing Manager

Email: andrei.huidan@eit.ro

Tel: 021-3190642

Descarcă Media Kit-ul
×

Fii la curent cu noutățile Volvo!