_35a5399_v1

XC90 prezintă: Mișcarea Mild Hybrid

Viziunea Volvo Cars de a folosi energia electrică într-un mod eficient pe toate modelele sale devine o realitate datorită pionierilor în domeniu precum inginerul Robert Eriksson. Într-o plimbare prin frumoasa Suedie, el explică cum se simte când vede că munca lui de-o viață în domeniul tehnologiei automobilelor electrificate ajută astăzi la realizarea unei diferențe pentru mediul înconjurător.

Tehnologia Mild Hybrid: e timpul pentru o schimbare

„Cred că toată lumea recunoaște acum că schimbările climatice și calitatea aerului sunt o problemă și că trebuie să facem ceva în acest sens”, spune Robert Eriksson, în timp ce își croiește drumul printre pinii superbi din plimbarea sa obișnuită în jurul unei păduri, chiar în afara orașului natal, Gothenburg. „Trebuie să schimbăm ceva - pentru a reduce emisiile dăunătoare și pentru a îmbunătăți aerul pe care îl respirăm. Încă avem nevoie de mobilitate, dar există un mod mai bun de a face lucrurile.”

_35a5563_v1Robert este lider tehnic principal la Volvo Cars. Munca sa din ultimii 30 de ani s-a concentrat pe dezvoltarea tehnologiei hibride și electrice, ajutând la găsirea soluției mild hybrid. El și colegii săi au parcurs un drum lung, iar tehnologia mild hybrid este următorul pas.

Un propulsor hibrid ușor este un mod de a face motoarele pe benzină și motorină mai eficiente prin electrificare, folosind un motor / generator electric și o baterie de 48 de volți pentru a reduce cantitatea de lucru pe care trebuie să o depună motorul. Asta înseamnă că folosește mai puțin combustibil și produce mai puține emisii de CO2. Noile propulsoare hibride ușoare Volvo Cars - denumite generic „B” - își fac debutul pe noul model XC90 și vor deveni disponibile pe fiecare model. 

Mild hybrid: o opțiune electrică diponibilă pentru toată lumea 

Principala funcție a noului sistem hibrid ușor Volvo Cars, este reprezentată de recuperarea energiei cinetice a vehiculului în timpul frânării și transformarea acesteia în energie electrică, pentru a alimenta bateria de 48 de volți. La rândul său, această energie poate fi utilizată pentru alimentarea consumatorilor electrici sau a motorului electric / generatorului care asistă motorul termic. Spre deosebire de modelele hibride plug-in cu tehnologie Twin Engine, motorul / generatorul electric nu există decât pentru a ajuta motorul pe benzină sau motorină în procesul de accelerare - nu acționează niciodată independent asupra roților.

Este vorba doar despre gestionarea inteligentă a energiei, ce include și o funcție îmbunătățită de oprire / pornire de pe loc. „Folosirea motorului / generatorului electric ca demaror înseamnă că motorul poate fi de fapt oprit mai devreme, în timp ce încă frânezi, ceea ce reduce consumul și emisiile de combustibil”, spune Robert. „Acest lucru se datorează faptului că motorul / generatorul electric este mult mai puternic și mai sensibil decât un demaror convențional. De asemenea, oferă o pornire mai rapidă, cu mai puțin zgomot și vibrații, astfel încât întreaga experiență de condus este mai lină”, adaugă el.

_35a4244_v1

„Tehnologia Mild Hybrid oferă clienților noștri o altă opțiune electrificată,” spune Robert. „Înseamnă că aceștia pot totuși să facă o schimbare pozitivă dacă o mașină hibridă plug-in sau complet electrică nu este potrivită pentru ei.”

„Ne dorim ca un număr cât mai mare de oameni să se bucure de beneficiile electrificării, iar frumusețea sistemului nostru cu tehnologie mild hybrid este că nu există niciun compromis - pur și simplu obții o experiență de condus fără probleme, mai eficientă energetic.”

Mild Hybrid: a început o nouă eră

Migrarea către electrificare este rodul multor ani de muncă pentru Robert. "Este atât de interesantă noua eră a mașinilor Volvo electrificate", zâmbește el. „Pentru mine, este un vis devenit realitate. Am început la Volvo Cars în 1988, ca tânăr inginer, iar primul meu lucru a fost să fac studii în legătură cu tehnologia hibridă ușoară. Mă bucur că ideea s-a concretizat în cele din urmă, pentru că am crezut în ea încă de la început.”

robert_e_image_montage_v1 (1)

Robert recunoaște că există în continuare provocări, dar este mulțumit că  Volvo Cars ia măsuri practice pentru a proteja planeta pentru viitor. „În Suedia avem norocul să avem o țară mare și mult spațiu”, spune el. „Dar, acest lucru vine la pachet cu responsabilitatea îngrijirii mediului în vederea conservării acestuia. Avem nevoie ca toată lumea să înceapă să gândească în acest mod.”

 

Descoperă totul despre modelul XC90!

×

Fii la curent cu noutățile Volvo!