xc60.jpg

Volvorine XC60 – A Winter’s Tale cu We Must Be Trippin'

Înainte de Crăciun, prietenii de la We Must Be Trippin' au plecat către Sibiu în căutarea zăpezii, aventurii și atmosferei specifice sărbătorilor de iarnă cu noul Volvo XC60.

Aventura cu titulatura Volvorine este o continuare a seriei de iarna trecută, în care Volvo V90 a avut ambiția de a se întrece în urcarea pârtiei cu un Ratrac (șenilată folosită la nivelarea pârtiilor), întrecere pe care poți să o (re)vezi aici.

După experiența inedită, care le-a crescut zdravăn nivelul de adrenalină, băieții au hotărât ca porecla mașinii să fie inspirată de magnificul supererou Wolverine, datorită performanțelor sale impresionante. Motorul turbo diesel, tracțiunea integrală și suspensia pneumatică le-au oferit performanțele dorite, iar siguranța și confortul le-au făcut drumul de peste 1.000 de kilometri să pară o aruncătură de băț. 

Volvorine XC60 - aceeași genă de supererou al siguranței și performanțelor

volvo-xc60.jpg

"Pare-se că toți membrii familiei poartă aceeași genă de supererou al siguranței și performanțelor, așa că ne-am gândit ca această nouă serie să fie un sequel, de genul ‘Volvorine se întoarce."

Se pare că Volvo XC60 a reușit să le ofere senzații la fel de tari după titulatura dată noii aventuri. Ne-au menționat că Volvorine ar trebui să fie un nume generic pentru toate SUV-urile Volvo. 

Le așternem aici cuvintele, fotografiile și clipurile video pentru a citi, vedea și auzi pasaje din călătoria lor. Este împărțită în patru episoade, iar cel de săptămâna aceasta se numește “Volvorine XC60 – A Winter’s Tale”.

Fiindcă Bucureștiul părea un platou de filmare primăvăratic, cu butaforie ca pentru Crăciun, am decis că Sibiul și împrejurimile sale sunt cele mai ofertante și autentice locuri de petrecut sărbătorile de iarnă. Mai ales că acolo ne aștepta o pârtie, o gașcă de prieteni, poate cel mai frumos Târg de Crăciun din țară și, nu în ultimul rând, o periculoasă cursă de motociclete pe zăpadă.

xc-60-volvo.jpg

Am luat cheile noului XC60, ne-am urcat, și imediat am vrut să coborâm. Am avut impresia că am greșit mașina.

– Ăsta e XC90! E prea mare și habitaclul ăsta l-am mai văzut, e de clasă superioară. Ne-au greșit mașina, cred.

Am coborât, ne-am uitat mai bine la el - un SUV mare și spațios, cu faruri și grilă impresionante – am observat siglele de pe hayon (scria XC60) și ne-am dat seama că nu făcusem nicio greșeală. Am încărcat voinicește cele câteva zeci de kilograme de echipament și am luat drumul Sibiului - în cea mai sigură mașină din clasa sa - către cursa de motociclete pe zăpadă numită White Enduro.”

Descoperă Noul Volvo XC60


De la viraje de senzație pe Valea Oltului la atmosfera idilică din Sibiu

volvo-xc-60-sibiu.jpg

Drumul ni s-a părut scurt și fluid, datorită confortului suspensiei și a sistemului de sunet impresionant Bowers & Wilkins - am avut un playlist audio diversificat, de la piese care storceau bașii mai rău ca un toboșar turbat, până la melodii cu sunete extrem de complexe – și atunci ne-am dat seama că noi auzisem doar jumătate din instrumentație pe sistemele noastre audio de acasă.

Virajele de pe Valea Oltului au fost de senzație, pentru că pachetul de suspensie, direcție și faruri adaptive a fost partenerul ideal de drum, care îți arăta de fiecare dată calea și trasa corectă.

Volvorine-XC60.jpg

Odată ajunși în Sibiu am observat că situația nu era chiar roz... sau mai bine zis albă. Zăpada se topise. Fiind, totuși, în spiritul Crăciunului, am zis să ne înecăm amarul cu o cană de vin fiert cu scorțișoară, care ne-a făcut poftă de clasica ciorbă în pâine, fasole cu ciolan, gogoși, vată pe băț și lista continuă.

Toate se regăseau în mijlocul târgului de Crăciun din centrul Sibiului: atmosferă primitoare, idilică și rafinată, decorațiuni de bun gust, entertainment de calitate și voie bună. Toate calitățile pe care le-am regăsit și la partenerul nostru de drum – Volvorine XC60.

Am petrecut acea noapte uitându-ne pe geam ca niște copii care așteaptă zăpada mai ceva ca pe Moș Crăciun. N-a fost să fie. Las’ că mâine va fi mai bine. Și așa a și fost…”

Aventura We Must Be Trippin’ continuă, iar băieții ne-au făcut nu doar poftă de preparate ardelenești, ci și de o escapadă până în Sibiu la volanul unui SUV care știe cum să te facă să te bucuri de fiecare moment petrecut pe șosea. În așteptarea următorului episod, poți experimenta și tu senzațiile prietenilor noștri venind la un test drive cu Volvo XC60 și să decizi dacă își merită porecla - Volvorine XC60.

 PROGRAMEAZĂ UN TEST DRIVE

×

Fii la curent cu noutățile Volvo!