header-7

Volvo Drive-E, sistemul de propulsie al anului 2019. Electrificarea este cheia viitorului în industria auto

Volvo Cars își concentrează toate eforturile pentru a electrifica întreaga linie de producție prin tehnologiile CMA (Compact Product Architecture) și SPA (Scalable Product Architecture). Din 2019, toate modelele Volvo au în componență un sistem de propulsie electrificat, începând cu sistemul hibrid de 48 Volți, continuând cu Twin Engine, până la vehicule cu baterie 100% electrică.

Electrificarea va juca un rol din ce în ce mai important în viitor pentru propulsia automobilului, conferind mai multă plăcere și eficiență condusului. Volvo Cars reprezintă în continuare avangarda inovației în domeniul ingineriei motoarelor.

"Tehnologia Volvo Cars Drive-E este despre a furniza o putere receptivă, eficiență pură și o experiență de condus excepțională prin cele mai recente tehnologii de propulsie cu un accent puternic pus pe electrificare. Până în 2025 vom avea în trafic până la 1 Milion de mașini electrice Volvo, iar 2019 va aduce prima mașină complet electricăafirmă Henrik Green, Senior Vice President Research & Development Volvo.

 

Tehnologia propulsiei la mașinile Volvo se bazează pe conceptul de eficiență fără compromisuri. Conceptele de putere receptivă (motorul premiat cu 4 cilindri sau hibridul Twin Engine) și eficiența pură (sistemele de propulsie Drive-E) sunt destinate pentru o performanță desăvârșită, reducerea emisiilor de carbon și reducerea greutății automobilului.

Tehnologia Twin Engine

Tehnologia Volvo presupune trei experiențe de condus:

Pure - mașina funcționează complet pe energie electrică
Hybrid - combinația optimă dintre motorul clasic și cel electric
Power - întreaga putere este utilizată pentru un maxim de performanță

twin-engine-2019

Set-up-ul Twin Engine presupune că bateria de înaltă tensiune este poziționată în consola tunel pentru o siguranță maximă și o distribuire îmbunătățită a greutății. Twin Engine nu face compromisuri în ceea ce privește performanța, flexibilitatea, plăcerea condusului, spațiul interior și cel de depozitare.

twin-engine

Încărcarea unei mașini Twin Engine se realizează prin sistemul Volvo Wallbox care folosește curent electric de 16A (3.7 kW) și care poate fi utilizat și pentru alte branduri de mașini electrice. Conceptul Volvo Wallbox se bazează pe siguranță, eficiență și simplitate în profunzime.

"Ne-am luat un angajament serios în ceea ce privește electrificareaa întregii game de vehicule Volvo. Tehnologia Twin Engine furnizează un echilibru fără compromis între puritate, performanță eficientă și o experiență de condus excepțională. Acesta este un pas încrezător în călătoria noastră către electrificarea completă"
Henrik Green, Senior Vice President Research & Development.

 AFLĂ MAI MULTE DESPRE VOLVO TWIN ENGINE

×

Fii la curent cu noutățile Volvo!