volvo-blog-post-2020-2

Volvo Cars va instala camere în interiorul mașinilor și metode de intervenție împotriva intoxicării și a neatenției

Facem un nou pas către ambiția de a opri decesele care au loc în trafic, adresând problemele intoxicării și a neatenției la volan. Pe lângă excesele de viteză pe care intenționăm să le combatem prin limitarea vitezei maxime, intoxicările și diversele tipuri de distragere a atenției sunt alte două motive de îngrijorare pentru siguranța în trafic.

Statisticile oferite de NHTSA arată că în SUA, în aproape 30% din decesele rutiere din 2017 au fost implicați șoferi intoxicați. Volvo Cars consideră că intoxicarea și neatenția ar putea fi abordate prin instalarea de camere video în mașini și a altor senzori pentru a monitoriza conducătorul auto care să permită mașinii să intervină dacă un șofer intoxicat sau distras nu ar răspunde semnalelor de atenționare și ar risca să fie implicat într-un accident care să producă rănirea gravă sau decesul.

Această intervenție ar însemna o limitare a vitezei mașinii, trimiterea de alerte către serviciul de asistență Volvo On Call și în ultimă instanță încetinirea în mod activ a mașinii și parcarea acesteia în siguranță.

"Când vine vorba de siguranță, scopul nostru este să evităm toate accidentele per ansamblu, în loc să limităm impactul când un accident devine iminent și de neevitat. În cazul acesta camerele vor monitoriza comportamente care ar putea duce la accidentări grave sau mortale."

- spune Henrik Green, Senior Vice President, Research & Development
la Volvo Cars

Exemple ale acestui tip de comportament includ lipsa totală a manevrării volanului pentru perioade lungi de timp, șoferi care sunt detectați că au ochii închiși sau privirea în afara drumului pentru perioade lungi de timp, precum și un slalom extrem între benzi sau timpi de reacție excesiv de lenți.

Un sistem de monitorizare a șoferului ca cel descris mai sus este un element important care permite mașinii să ia decizii în mod activ pentru evitarea accidentelor care ar putea cauza răniri grave sau moartea.

“Există multe accidente care se petrec din cauza șoferilor intoxicați. Unii oameni cred că pot conduce după ce au băut un pahar, iar acest lucru nu le va afecta capabilitățile. Vrem să ne asigurăm că oamenii nu sunt puși în pericol ca rezultat al intoxicării.”

spune Trent Victor, Professor of Driver Behavior la Volvo Cars

Introducerea camerelor în toate modelele Volvo va avea loc odată cu noua generație a platformei de vehicule scalabile SPA2, la începutul anului 2020. Detalii despre numărul exact de camere și poziționarea lor în interiorul mașinii vor fi dezvăluite într-o etapă ulterioară.

×

Fii la curent cu noutățile Volvo!