header-post-com-volvo.png

Volvo Cars va crea soluții Android în parteneriat cu Google pentru următoarea generație de mașini conectate

Volvo Cars a anunțat un parteneriat strâns cu Google, una dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume, în cadrul căruia va dezvolta următoarea generație pentru soluția sa multi-premiată de infotainment și conectivitate in-car bazată pe Android, oferind acces către o gamă largă de aplicații și servicii. Aceasta va fi lansată pe noile modele Volvo în următorii doi ani.

Parteneriatul promite să revoluționeze modul în care clienții Volvo vor interacționa cu mașinile lor. Gama largă de aplicații Android - dezvoltate de Google, Volvo sau dezvoltatori terți - va oferi servicii de conectivitate și predictibilitate în și în jurul mașinii.

”Acest parteneriat cu Google este un pas strategic important. Platforma și serviciile Google vor îmbunătăți experiența utilizatorului prin numeroase posibilități de personalizare, în timp ce Android va oferi flexibilitate crescută din perspectiva dezvoltatorilor” a spus Henrik Green, Vice Președinte Senior Cercetare & Dezvoltare la Volvo Car Group.

Parteneriatul Volvo Cars - Google reflectă convergența dintre industria auto și cea tehnologică în timp ce mașinile devin tot mai conectate. Volvo crede că parteneriatele inteligente sunt viitorul pentru industria auto. Folosirea Android ca sistem de operare de bază va crește viteza și flexibilitatea în dezvoltarea și va oferi posibilitatea de a personaliza experiența de conectivitate in-car clienților săi.

com-google-post-2.jpg

”Suntem încântați să fim parteneri cu Volvo și să aducem tehnologia Android în următoarea lor generație de mașini conectate”, a spus Patrick Brady, Vice Președinte Android Engineering al Google. ”Acest parteneriat ne oferă oportunitatea de a livra o experiență fără întreruperi șoferilor Volvo printr-o platformă de infotainment full-featured și un ecosistem bogat de aplicații Android și servicii Google”.

com-google-post-3.jpg

”Cu ajutorul Android vom beneficia de un ecosistem bogat, păstrând totodată emblematica noastră interfață cu utilizatorul. Vom oferi sute de aplicații cunoscute și cea mai bine intergrată experiență”, a spus Henrik Green.

Volvo colaborează cu Google și pentru o altă inițiativă care presupune actualizarea Google Local Search pentru cele mai recente modele Volvo, o aplicație bazată pe locație. Aceasta va fi lansată printr-o actualizare pentru clienții care dispun de Sensus Navigation.

Mai multe detalii despre parteneriat și Android OS vor fi anunțate de Google la show-ul tech anual Google I/O, din 17 mai 2017.

com-google-post-4.jpg


Notă editorilor:

Recent, Volvo Cars a lansat la Geneva Motor Show noua versiune a celui mai bine vândut SUV mediu, Volvo XC60. Producătorul auto urmează să dezvăluie un SUV mai mic, Volvo XC40, în cursul acestui an.

×

Fii la curent cu noutățile Volvo!