banner-comunicat-blog-v90cct.png

Volvo Cars spune stop poluării plastice prin campania Volvo Ocean Race și prin lansarea unei versiuni speciale V90 Cross Country

Volvo Cars, producătorul de mașini premium, dezvăluie astăzi o versiune specială a premiatului model V90 Cross Country prin lansarea campaniei Volvo Ocean Race 2017/2018.

Cumpărătorii de mașini vor fi, și ei, implicați direct în campania de susținere a sănătății oceanelor. Pentru a sprijini acest program științific care vizează materialele plastice existente la ora actuală în oceane, compania va dona câte 100 de euro pentru fiecare dintre primele 3.000 de modele V90 Cross Country Volvo Ocean Race pe care intenționează să le construiască. Prin donația totală de 300.000 EUR Volvo Cars readuce în prim-plan angajamentul său pe termen lung de a susține sănătatea mediului înconjurător. 

 V90-1-comunicat-blog.png

În cadrul programul științific Volvo Ocean Race din acest an vor fi echipate cu o varietate de senzori ambarcațiuni care vor capta date importante chiar și din cele mai îndepărtate zone ale oceanelor lumii. Vor fi obținute, astfel, informații cu privire la temperaturi, presiune barometrică, curenții și viteza vântului, care vor contribui semnificativ la creșterea acurateței pentru prognozele meteo și pentru modelele climatice utilizate de oamenii de știință la nivel global.

În plus, ambarcațiunile vor putea măsura nivelul de salinitate, de CO2 dizolvat și alge din apa de mare din jurul lor. În combinație cu alte date de microplastică, aceste măsurători vor contribui la crearea unei imagini mai complexe cu privire la amploarea pe care o are astăzi poluarea plastică și a impactului acesteia asupra vieții oceanice. Printre susținătorii și partenerii acestui program de știință se numără și NOAA (Administrația Națională Oceanică și Atmosferică).

v90-2comunicat-blog.png

”Suntem mândri să sprijinim programul științific Volvo Ocean Race, care va contribui la îmbunătățirea înțelegerii noastre asupra sănătății oceanelor - cea mai generoasă resursă naturală.
Preocuparea constantă a companie noastre este de a minimiza impactul asupra mediului înconjurător, astfel că abordarea inovatoare a acestui proiect care se concentrează pe o problemă importantă de mediu a venit ca o completare firească a demersurilor noastre - cu atât mai mult cu cât ne îndreptăm către un viitor electric”
, Stuart Templar, director divizia Sustainability de la Volvo Cars.

Modelul în sine vine ca o rezolvare a problemei poluării oceanice, ținând cont că pentru cofecționarea covorului, de exemplu, s-a folosit Econyl, o țesătură fabricată din nailon 100% reciclat, fiind utilizate inclusiv plasele de pescuit abandonate și recuperate de pe fundul oceanului.

Modelul V90 Cross Country Volvo Ocean Race a fost dezvoltat de designerii Volvo alături de o echipă de ingineri din cadrul departamentului Special Vehicles, o fabrică axată pe comenzi speciale, deschisă de Volvo Cars în Torslanda, Suedia. Inginerii de aici sunt specializați în dezvoltarea de modele personalizate fiind, totodată, responsabili atât pentru modelele ultra-luxoase ale Volvo Cars, cât și pentru versiunea modelelor pentru echipajele de poliție de la V90 și V90 Cross Country.

Pornind de la modelul existent, V90 Cross Country Volvo Ocean Race vine cu toate caracteristicile standard pe care clienții le așteaptă de la un model Cross Country, de la  tracțiunea integrală, până la garda înaltă și un șasiu optimizat pentru confort și control în orice condiții meteorologice și rutiere.

v90-3-comunicat-blog.png

V90 Cross Country Volvo Ocean Race vine cu un design special și o combinație originală de culori atât pentru interior cât și pentru exterior, prin care se face remarcat în rândul modelelor din seria 90. Nuanțele de gri mat și portocaliu luminos, pe care le-am văzut prima dată la Volvo Concept XC Coupé la începutul anului 2014, se combină acum armonios cu exteriorul Crystal White, roțile și cusăturile speciale.

"Volvo Ocean Race Cross Country Volvo este o mașină echilibrată, perfect capabilă să se adapteze oricărui tip de drum - de la cel obișnuit care te duce spre casă, până la drumurile spectaculoase și provocatoare", a declarat Dan Olsson, vicepreședinte Special Vehicles & Accessories de la Volvo Cars. "Mai mult decât atât, acest model include o gamă generoasă de caracteristici standard dezvoltate special, cum ar fi integrarea unei lanterne detașabile, surse de alimentare suplimentare și materiale rezistente la murdărie și apă".

Volumul inițial de producție de 3.000 de mașini va fi vândut în 30 de piețe din întreaga lume, inclusiv în majoritatea țărilor din regiunea EMEA, precum și în Statele Unite, Japonia și China.

  • O sesiune live Q&A cu experții implicați în dezvoltaea acestui model va avea loc astăzi, 30 Octombrie, pe  Facebook la ora 15.00 CET.
×

Fii la curent cu noutățile Volvo!