volvo-cars-poc

Volvo Cars și compania suedeză POC au dezvoltat primul test mondial de impact dintre o mașină și o cască de biciclist

Întotdeauna ne-a preocupat grija pentru oameni: atât pentru șoferi și pasageri, cât și pentru pietoni. Iar când vine vorba de protecția bicicliștilor, suntem bucuroși să anunțăm că am mai făcut un pas înainte în domeniul siguranței, alături de partenerii noștri, POC: primul test mondial de impact dintre o mașină și o cască de biciclist.

Pietonii și bicicliștii sunt printre cei mai vulnerabili utilizatori ai drumurilor publice. Scopul nostru este de a-i proteja deopotrivă pe oamenii dinăuntrul cât și din afara mașinilor – pietoni și bicicliști - și multe dintre funcțiile de siguranță sunt create special în acest sens.

Pentru că întotdeauna este loc de îmbunătățiri, ne-am unit forțele cu brandul sportiv POC pentru următorul pas în dezvoltarea siguranței bicicliștilor: căștile de bicicliști create special pentru testele de impact.

Ambele companii își doresc să înțeleagă mai bine cum rezistă biciliștii în cazul accidentelor și mai mult, cum se pot preveni acestea, așa că, în premieră, am dat startul unor teste și am dezvoltat proceduri de testare ce implică mașinile și căștile bicicliștilor create chiar în centrul de cercetare a măsurilor de siguranță din Göteborg.

În timpul testelor, căștile produse de compania suedeză POC au fost purtate de manechine montate pe mecanisme de testare. Apoi au fost proiectate în diferite zone ale mașinilor Volvo parcate, folosind unghiuri și viteze diferite pentru a putea face măsurători exacte.  

Noutatea acestei abordări reprezintă un pas înainte în comparație cu metoda uzuală de testare a căștilor în care acestea sunt aruncate de la diferite înălțimi, dar același unghi.

Proiectul de cercetare realizat împreună cu POC își propune să perfecționeze aceste tipuri de teste astfel încât să învățăm cât mai mult despre posibilele domenii în care am putea adduce îmbunătățiri în dezvoltarea viitoare a mașinilor, în timp ce compania POC va putea îmbunătăți, de asemenea, castile pe care le produce.

Ne dorim nu doar să îndeplinim cerințele legale sau să trecem cu brio testele. Ne folosim de situații reale pentru a dezvolta tehnologiile care duc la o siguranță sporită. Potrivit lui Malin Ekholm, directorul centrului de siguranță, această abordare este specifică Volvo Cars și a spiritului de inovator în domeniul siguranței. Până la urmă, nu este prima dată când am dezvoltat o metodă nouă de testare doar pentru că nu exista încă.  Parteneriatul cu POC ilustrează foarte bine abordarea colaborativă cu scopul de îmbunătățire a siguranței.

"La fel ca și în cazul Volvo Cars, siguranța se află în centrul misiunii noastre și în jurul ideilor noastre de inovare." spune Oscar Huss, Directorul Centrului de dezvoltare a produselor POC. Lucrând îndeaproape alături de lideri în domeniul cercetării ai laboratoarelor POC, facem tot posibilul să facem loc noilor idei în domeniul siguranței. Standardele de certificare sunt esențiale, dar nu ar trebui niciodată să ne limiteze dorința de a privi dincolo de parametri pentru a găsi metode mai bune și mai inovatoare de a reduce consecințele acccidentelor, a mai spus el”.

 

×

Fii la curent cu noutățile Volvo!