Volvo_XC90_Drive_Me_test_vehicle.png

Volvo Cars lansează cel mai mare și mai ambițios program de testare a mașinilor autonome din Marea Britanie

Producătorul de mașini premium Volvo Cars se pregătește de lansarea celui mai mare și mai ambițios program de testare a mașinilor autonome care va începe anul viitor. Decizia vine din dorința de a accelera introducerea unei tehnologii care promite să reducă considerabil accidentele de mașină, să decongestioneze traficul de pe străzile aglomerate și să ofere șoferilor mai mult timp liber.

Compania suedeză, al cărui nume este sinonim cu siguranța automobilelor de când a inventat centura de siguranță în trei puncte în 1959, este un pionier în dezvoltarea sistemelor de condus complet autonome. 

„Condusul autonom reprezintă un pas înainte în materie de siguranță la volan“, spune Håkan Samuelsson, președinte și director executiv al Volvo Cars. „Cu cât mașinile autonome ajung mai repede pe străzi, cu atât vom avea mai multe vieți salvate“.

Samuelsson President CEO Volvo Car Group

Președintele Samuelsson va participa la seminarul ”Viitorul la bordul mașinilor autonome - Implicațiile pentru industria de asigurări”, care va avea loc la America Conference Centre din Londra, în data de 3 mai 2016, evenimentul fiind sponsorizat de Volvo și Thatcham, companie de cercetare în industria asigurărilor.

Testele Volvo din Marea Britanie se numesc „Drive Me London“ și se vor diferenția de alte programe de testare a mașinilor autonome prin faptul că vor fi realizate de familii adevărate pe străzile publice.

Volvo va aduna zilnic date de la acești utilizatori și le va folosi ulterior pentru a dezvolta mașini autonome care sunt potrivite pentru condițiile reale de condus, nu doar pentru condițiile create pe pistele de testare. Thatcham Research își va aduce aportul prin analiza tehnică a datelor și furnizarea de șoferi profesioniști pentru programul de testare.

„Drive Me London“ va începe în prima parte a anului 2017 cu un număr limitat de mașini semi-autonome și se va extinde în 2018 pentru a adăuga până la 100 de mașini autonome, devenind astfel cel mai extins program de testare a mașinilor autonome de pe străzile Marii Britanii.

Introducerea în circulație a mașinilor autonome are ca scop revoluționarea traficului de pe străzile Marii Britanii în patru direcții: siguranță, aglomerație, poluare și economie de timp.

„Producătorii auto estimează că mașinile cu un nivel înalt de autonomie, care vor oferi libertate totală șoferilor pe anumite secțiuni de drum, vor fi disponibile în jurul anului 2021. Fără îndoială, frecvența accidentelor va scădea semnificativ. Această tendință se observă deja în rândul noilor mașini dotate cu Autonomous Emergency Braking (AEB). Concluziile unui studiu realizat de NHTSA din U.S.A. arată că accidentele de mașină vor scădea cu 80% până în 2035, ca rezultat al existenței mașinilor autonome și connectate. În plus, când impactul nu va putea fi evitat, viteza la care se produce va fi de asemenea mai mică datorită performanțelor sistemelor mașinilor autonome“, spune Peter Shaw, director executiv al Thatcham Research.Studiile independente arată că mașinile autonome au potențial de reducere semnificativă a numărul de accidente, în unele cazuri cu până la 30%. În prezent, până la 90% din accidente sunt cauzate de erori ale șoferilor sau de neatenția acestora, cauze care vor dispărea într-o mare proporție odată cu apariția mașinilor autonome.

În ceea ce privește aglomerația, mașinile autonome vor permite fluidizarea traficului, reducând blocajele din trafic, emisiile periculoase și poluarea. În cele de urmă, decongestionarea traficului aduce mai mult timp liber șoferilor.

„Beneficiile aduse de mașinile autonome sunt multiple“, spune  Samuelsson. „Din acest motiv, guvernele din întreaga lume trebuie să adapteze legislația și infrastructura pentru a permite utilizarea mașinilor autonome cât mai repede posibil. Industria auto nu poate face acest lucru singură. Avem nevoie de ajutor guvernamental“.

IntelliSafe Auto Pilot interface

Volvo Car Group în 2015

Pentru exercițiul financiar 2015, Volvo Car Group a înregistrat un profit profit operațional de 6.620 de milioane de coroane suedeze (2.128 de milioane de coroane suedeze în 2014). Câștigurile din aceeași perioadă s-au ridicat la 164.043 de milioane de coroane suedeze (137.590 de milioane de coroane suedeze în 2014). În 2015, vânzările globale au ajuns la un record de 503.127 de mașini, o creștere de 8% în comparație cu 2014. Vânzările și profitul operațional record obținute de Volvo Car Group au permis continuarea investițiilor în planul său global de transformare.

×

Fii la curent cu noutățile Volvo!