volvo-cars-fabrica2018.jpg

Volvo își extinde capacitatea globală de producție cu prima fabrică din SUA

Volvo Cars a inaugurat în 20 iunie prima sa fabrică din SUA, în Charleston, Carolina de Sud. Deschiderea unei fabrici de ultimă generație în Carolina de Sud este parte din strategia globală de producție Volvo Cars: ”Construiește acolo unde vinzi”.

Prima fabrică din SUA completează cele două unități de producție și fabrica de motoare din Europa, cele trei fabrici și unitatea de producție de motoare din China, dar și ansamblul de fabrici din India și Malaysia.

Modelele Volvo produse în SUA

Fabrica din Charleston va începe producția pentru noul sedan sport premium Volvo S60 în toamna lui 2018 și va avea la bază platforma de produs scalabilă SPA. Începând din 2021, fabrica va construi și următoarea generație a SUV-ului premium Volvo XC90. Mașinile fabricate în Charleston vor fi destinate atât pieței americane, cât și exporturilor internaționale. 

Odată cu fabrica din Charleston, SUA devine țara în care stabilim al treilea sediu central Volvo Cars. Segmentul sedan și platforma SPA cu abilitatea dovedită de a crește profitabilitatea oferă oportunități semnificative de creștere pentru Volvo Cars în SUA și la nivel mondial”,  a spus Håkan Samuelsson, președinte și director executiv Volvo Cars.

Volvo Cars investește în jur de 1,1 miliarde de dolari în operațiunile de producție din SUA și va crea în jur de 4.000 de noi locuri de muncă în unitatea din Charleston de-a lungul anilor următori. Aproximativ 1.500 persoane vor fi angajate până la sfârșitul acestui an.

volvo-fabrica-1

Operațiunile primei fabrici din America a Volvo Cars este extrem de importantă pentru noi. Business-ul nostru din SUA se dezvoltă bine, mașinile noastre au câștigat premii de prestigiu și fabrica din Carolina de Sud aduce o mare valoare pentru Volvo Cars și comunitate”, spune Anders Gustafsson, președinte și CEO a Volvo Car USA.

Noua unitate de producție din Charleston include o clădire de birouri pentru 300 de angajați ai departamentelor Cercetare & Dezvoltare, Achiziții, Calitate și Vânzări. Fabrica poate produce 150.000 de mașini pe an la capacitate maximă. Situl ocupă 1.600 acri și suprafața construită reprezintă 2,3 milioane ft². Construcția fabricii a început în 2015.

Volvo va construi mașini hibride plug-in în toate fabricile sale din lume. În 2017, Volvo Cars a fost primul producător auto care a anunțat strategia sa globală potrivit căreia toate noile modele vor fi electrificate începând cu 2019.

DESCOPERĂ NOUL S60

×

Fii la curent cu noutățile Volvo!