xc40.jpg

Volvo XC40 primește un nou motor de trei cilindri

Un SUV compact are nevoie de motorizări smart, care să-ți asigure reacția de care ai nevoie, consum de combustibil redus și emisii scăzute. Orice drum ai avea de parcurs, XC40 te lasă să te bucuri de toate acestea, fără compromisuri, mulțumită noii sale familii de motoare.

De la sfârșitul lunii februarie, SUV-ul compact Volvo XC40 beneficiază de un nou sistem de propulsie: Drive-E cu trei cilindri, primul motor cu trei cilindri din istoria de 91 de ani a companiei. Motorul va intra pe aceleași linii de producție ca și motoarele pe benzină și diesel cu patru cilindri.

Noi motorizări, mai multă flexibilitate 

Noul motor pe benzină de 1.5 l, cu trei cilindri și injecție directă a fost dezvoltat in-house folosind același design modular pe care Volvo l-a utilizat pentru motoarele Drive-E cu patru cilindri. Motorizarea cu trei cilindri vine cu o transmisie în șase viteze. O variantă opțională de transmisie cu opt viteze va fi lansată anul viitor.

xc40-1.jpg

Noul nostru motor cu trei cilindri reprezintă o dezvoltare extraordinară pentru XC40 și pentru Volvo Cars, în general”, a spus Alexander Petrofski, Senior Director pentru produsele seriei 40 la Volvo Cars. Acest design de motor compact oferă flexibilitatea de care avem nevoie pentru a introduce mai multe opțiuni de motorizare pentru clienții XC40"

Motoarele Volvo diesel D3 150CP și pe benzină T4 190CP sunt de asemenea adăugate pentru a lărgi gama disponibilă pentru XC40. Mai mult, motorizarea cu trei cilindri a fost concepută special pentru integrarea în mașinile Twin Engine plug-in hybrid. În viitor, o motorizare hibrid și pur electrică va fi introdusă ca opțiune pentru XC40.  

Motorizările XC40 sunt compacte, au o greutate mică, și mențin echilibrul dintre putere și eficiență. Deoarece adaugă un minimum de greutate în partea de față a mașinii, manevrabilitatea agilă definește modul în care tu vei acționa la volan.

xc40-2.jpg

Stilul tău, echiparea ta

Ai acum mai multe opțiuni de echipare pentru XC40, incluzând varianta Momentum, cea standard, și R-Design, plus noul nivel de echipare premium Inscription.

Echiparea Inscription îți oferă posibilitatea de a alege pentru exterior jante de 18”, 19” sau 20”, scuturi de protecție unice, grile cromate, dar și culori de caroserie specifice modelului. În interior, Inscription adaugă schimbătoarele de viteze nou concepute din cristal și elementele deco atractive Driftwood, care au fost introduse prima oară pentru SUV-ul premiat XC60.

În plus, când îți configurezi propriul model XC40, poți adăuga amprenta propriului stil cu accesorii ca roțile din aliaj de 21” Black Diamond Cut și noul kit de accesorii de styling care oferă scuturi de protecție cu oțel inoxidabil și tevi de eșapament duble integrate.

Noul XC40 este o mașină tinerească, potrivită șoferilor care simt nevoia să își exprime individualitatea”, a spus Alexander Petrofski. ”Ne dorim ca fiecare consumator să se poată exprima în felul său - subtil sau, din contră - astfel că vrem să le oferim mai multe opțiuni, atât ca performanțe, cât și ca styling.

Această mașină este despre a te simți încrezător în oraș. O parte din acest sentiment vine din lucrurile practice, așa ca motorizarea preferată, manevrabilitatea agilă, dar și din elementele care reușesc să îți pui amprenta propriului stil asupra lui XC40.

DESCOPERĂ NOUL VOLVO XC40

×

Fii la curent cu noutățile Volvo!