volvo-cars.jpg

Volvo Cars a fost numită una dintre cele mai etice companii din lume în 2018

Volvo Cars a fost numită Cea Mai Etică Companie din Lume în 2018 de către Ethisphere Institute, lider global în definirea și creșterea standardelor etice în practica business-urilor. Este al doilea an consecutiv în care Volvo Cars primește această recunoaștere. 135 de companii au fost listate anul acesta, iar Volvo Cars este una dintre cele trei din categoria Automotive.

Despre Ethisphere Institute

Ethisphere® Institute este un lider global în definirea și creșterea standardelor privind practicile etice de business care stau la baza încrederii pe piață și succesului în business.

Ethisphere are o expertiză aprofundată în măsurarea și definirea standardelor etice de bază folosind insight-uri bazate pe date, care pot ajuta companiile să își îmbunătățească afacerile.

Ethisphere onorează realizările înalte prin programul său Cele Mai Etice Companii din Lume, oferă o comunitate de experți în industrie prin Business Ethics Leadership Alliance (BELA) și surprinde în publicația Ethisphere Magazine trenduri și cele mai bune practici în etică.

H_kan_Samuelsson_President_CEO_Volvo_Car.png?noresize

”Business-ul responsabil reprezintă o parte fundamentală a culturiii Volvo Cars și a modului de operare, e ceva ce promovăm constant la nivel intern și în rândul partenerilor de afaceri. O abordare etică a business-ului nu este doar calea cea dreaptă, ci aduce valoare financiară și ajută la atragerea și retenția celor mai buni oameni. Suntem mândri că am fost recunoscuți ca una dintre cele mai etice companii pentru al doilea an consecutiv” - Håkan Samuelsson, Președinte și CEO al Volvo Cars.

Program dedicat pentru etica în afaceri

Volvo Cars a inițiat programul Compliance & Ethics pentru a sprijini angajamentul față de business responsabil, dar și pentru a evita o arie largă de riscuri etice și legale. Ca parte a programului, Codul de Conduită și Codul de Conduită pentru Partenerii Business, ambele bazate pe convenții și standarde internaționale, au stabilit principiile pe care angajații și partenerii business trebuie să le respecte lucrând sau făcând business cu Volvo Cars.

În concordanță cu angajamentul pentru o cultură etică, Volvo Cars a dezvoltat o serie de training-uri privind practicile business etice pentru angajați, dar și training specific pentru manageri concentrate pe comportament și oferirea de modele.

Citește și: Volvo Cars spune stop poluării plastice prin campania Volvo Ocean Race

maria-volvo-cars.png

Maria Hemberg, Vice Președinte Senior Group Legal, Consilier General și Președintele Consiliului pentru Sustenabilitate Volvo Cars, spune: ”Procesul de evaluare pentru Cea Mai Etică Companie din Lume ne-a ajutat să aducem îmbunătățiri continue asupra programului nostru Compliance & Ethics. Să fim numiți pentru al doilea an consecutiv Cea Mai Etică Companie din Lume este o recunoaștere a muncii noastre de până acum în promovarea practicilor etice și responsabile, atât intern, cât și extern."

Există un cuvânt suedez care înseamnă ”grijă” și ”considerație”, dar și ”a regândi”. Acest cuvânt este ”omtanke” și sumarizează felul în care Volvo protejează ceea ce e important: oamenii.

”Omtanke” este numele programului de angajamente privind sustenabilitatea Volvo și promisiunea de regândire a conceptului de sustenabilitate și de a trece dincolo de operațiuni și mașini, către societate.


Descoperă programul pentru sustenabilitate

×

Fii la curent cu noutățile Volvo!