volvo-blog-post-2020-3

Sistemul Care Key va permite oricărui deținător Volvo să seteze o limită de viteză pentru un car-sharing în siguranță

Volvo Cars lansează Care Key, sistemul care permite oricărui deținător Volvo să seteze o limită de viteză atât pentru sine cât și pentru membrii familiei sau prietenii apropiați. 

Care Key va fi un standard pentru toate modelele Volvo, începând cu anul 2021. Conducătorii de autovehicule Volvo vor putea seta o limită superioară de viteză înainte de a împrumuta mașina familiei sau altor șoferi mai tineri și mai neexperimentați precum adolescenții care au obținut permisul de conducere recent.

Lansarea Care Key este continuarea anunțului pe care l-am făcut la începutul acestei luni în ceea ce privește setarea vitezei maxime de 180km/h pentru toate autoturismele produse începând cu anul 2020. Ne dorim să trimitem un semnal puternic de alarmă asupra pericolelor la care se expun șoferii care conduc cu viteză excesivă.

Håkan Samuelsson, CEO Volvo Cars afirmă că își dorește să inițieze o conversație despre dreptul sau chiar obligația producătorilor auto de a instala tehnologii în interiorul mașinilor care să fie capabile să schimbe comportamentul deținătorilor acestora. Acum că această tehnologie este disponibilă pentru utilizare, discuția devine și mai importantă.

Limitarea vitezei la 180 km/h și Care Key fac parte din această inițiativă și ilustrează modul în care producătorii auto pot deveni responsabili activi în încercarea de a reduce la zero decesele în trafic, prin susținerea unui comportament mai responsabil al șoferilor.

"Credem că un producător auto are responsabilitatea de a contribui la îmbunătățirea siguranței în trafic. Anunțul nostru recent legat de limitarea vitezei se potrivește acestui mod de gândire, iar Care Key este un alt exemplu în acest sens."

afirmă Håkan Samuelsson

Mulți șoferi doresc să aibă posibilitatea de a împrumuta mașina prietenilor sau familiei, dar nu sunt siguri cum pot avea certitudinea că aceștia vor fi în siguranță. Care Key oferă o soluție bună și un sentiment liniștitor suplimentar.

În afara avantajului siguranței potențiale, funcționalități precum limitarea vitezei și Care Key pot oferi conducătorilor Volvo un beneficiu financiar. De aceea în prezent invităm companii de asigurări de pe mai multe piețe la discuții în vederea conceperii unor oferte speciale, favorabile comunității Volvo care utilizează aceste măsuri de siguranță.

Ofertele și condițiile specifice vor depinde de circumstanțele piețelor locale, însă ne așteptăm să anunțăm în curând prima înțelegere din seria de acorduri încheiate cu firmele naționale de asigurări.

×

Fii la curent cu noutățile Volvo!