Sistemele unice Volvo pentru siguranța copiilor

Sistemele unice Volvo pentru siguranța copiilor

La Volvo abordăm siguranța pasagerilor printr-o serie de metode unice care pun pe primul loc oamenii și binele acestora. Am inventat prima centură de siguranță în trei puncte în 1959, prima pernă de înălțare pentru primul copii în 1978 și sistemul de protecție împotriva impactului lateral (SIPS) în 1991.

Acest focus „pe oameni și siguranță” a început în 1927, când fondatorii noștri Assar Gabrielsson și Gustaf Larson au declarat: „Mașinile sunt conduse de oameni. Prin urmare, principiul călăuzitor din spatele a tot ceea ce facem la Volvo este și trebuie să rămână - Siguranța. 

Echipa noastră de cercetare în domeniul accidentelor de trafic a început în 1970 și continuă să fie o componentă cheie a abordării noastre unice de siguranță. În fiecare an, această echipă studiază cantități masive de date despre accidentele din lumea reală. Aceste date oferă informații detaliate despre factorii care influențează accidentele, tehnologiile vehiculelor și leziunile ocupanților. Am analizat peste 43.000 de accidente care au implicat peste 72.000 de pasageri. 

Pe baza acestor date, inginerii noștri în siguranță stabilesc noi obiective și protocoale de testare, dezvoltă tehnologii și investighează performanța de siguranță a mașinilor în traficul real. Numim această procedură Circle of Life.

Folosim această abordare unică, sistematică, din viața reală, deoarece dorim să ne asigurăm că fiecare nouă mașină Volvo este mai sigură decât cele din generația anterioară. Suntem mândri că în ultimii 10 ani această procedură a redus rănile grave pentru pasagerii din mașinile Volvo cu 50%.

Protejăm ce este esențial pentru tine 

La Volvo Cars, abordăm siguranța copilului având în vedere atât mașina, cât și scaunul pentru copii, făcându-i să lucreze împreună în cel mai bun mod de a garanta că cei mici călătoresc în deplină siguranță. 

În 1978 am introdus prima pernă de înălțare din lume pentru copiii din mașini. Acesta este un exemplu al îndelungatei noastre tradiții în materie de siguranță a copilului. Astăzi, avem o gamă largă de funcții standard și opționale concepute pentru copii:

Scaune cu orientare către spatele mașinii 

Cel mai sigur mod de a călători într-o mașină este cu fața spre spatele acesteia. Prin urmare, bebelușii și copiii ar trebui să circule cu fața în spatele mașinii cât mai mult timp posibil.

Scaunele noastre pentru bebeluși și copii cu orientare spre spate pot găzdui copii cu o greutate până la 25 kg. Scaunele pentru copii sunt ușor de instalat, ajustat și îndepărtat datorită designului compact. Scaunele sunt tapițate în noul material Volvo - Wooltextile, care conține 80% lână. 

Scaune pentru copii integrate

O serie din modelele Volvo au integrate scaune cu înălțătoare disponibile ca extra opțiune - o formă de siguranță pentru copii foarte ușor de utilizat.

Scaunul și perna de susținere cu spătar

Scaunul nostru de înălțare și cea mai recentă creație cu perne tapițate în noul material Volvo, Wooltextile. Sunt concepute pentru copii cu greutate de până la 36 kg.

Puncte de ancorare ISOFIX

Ancorele scaunului pentru copii ISOFIX standardizate internațional sunt montate pe cele două scaune exterioare din rândul al doilea. 

Încuietori sigure pentru copii

Încuietorile manuale de siguranță pentru ușile din spate sunt standard. Sunt acționate individual pentru fiecare dintre ușile din spate, prin deschiderea ușii și activarea unui dispozitiv mecanic de blocare în capătul ușii. În poziție încuiată, ușa nu poate fi deschisă din exterior.

Încuietori puternice pentru siguranța copilului

Aceasta este o serie de încuietoare de siguranță pentru copii acționate electric. Sunt comandate pentru ambele uși din spate cu un buton pe ușa șoferului. La fel ca în cazul încuietorilor manuale standard de siguranță pentru copii (pe care le înlocuiesc), acestea blochează mânerele ușilor interioare, astfel încât ușile să nu poată fi deschise de la exterior.

Descoperă viitorul șofatului!

×

Fii la curent cu noutățile Volvo!