simulator-and-control-room_16x9

Secretele simulatorului Volvo Cars

Lumea virtuală întâlnește lumea reală prin simulatorul Volvo Cars, o mașinărie care îi ajută pe ingineri să-și perfecționeze modul în care fiecare Volvo răspunde la comenzile șoferilor.

Simulatorul Volvo Cars este o mașinărie care ajută oamenii să îmbunătățească mașinile pe care le conduc și a jucat un rol important în dezvoltarea noului Volvo XC60. Inginerii pot testa noi modele pe zeci de suprafețe și rute diferite, fără a trebui să părăsească clădirea. Și pot modifica modul în care se comportă mașina folosind un computer pentru a schimba suspensia, anvelopele sau direcția, fără a fi nevoie să schimbe fizic componentele.

Când Volvo Cars a început pentru prima oară programul de testare a simulatoarelor, a fost doar al treilea producător de mașini din lume care a folosit una dintre aceste mașinării. Astăzi mai sunt doar câteva în folosință în afara Volvo Cars - unul este la un producător care tocmai a testat cea mai rapidă mașină electrică din lume. Fiecare este un simulator complex, foarte avansat, care poate fi programat pentru a imita o bucată exactă de drum sau o pistă de test completă. Fiecare denivelare, fiecare inconsecvență în suprafața drumului - fiecare ultim detaliu, chiar până la o precizie de 0,2 mm.

Simulatorul arată ca și cum ar fi desprins din Star Wars. Priviți de pe parbriz la un ecran imens, cuprinzător, care arată ce se întâmplă (teoretic). Este similar cu cel mai eficient pilot de curse virtual din lume, dar mult mai realist.

„Este cu siguranță un birou bun”, spune Carl Sandberg, un inginer de dinamică a vehiculelor la Volvo Cars, care lucrează zilnic cu platforma și a ajutat la amenajarea acesteia când a sosit prima dată. „Și nu este chiar ca un joc video. Modelul vehiculului, fizica sunt mult mai detaliate. Deși într-un joc video nu vă preocupă prea mult dacă fizica este reală, aici vrem de fapt să intrăm în fiecare componentă și să o modificăm. "

Acest lucru îi permite lui Carl și colegilor săi să explice în detaliu cum se comportă o mașină, cum se deplasează și performează și, în mod crucial, cum pot schimba aceste detalii pentru a îmbunătăți comportamentul.

Dar cum a ajutat să transformăm mașinile Volvo pe care le conduci în mașini mai bune? La nivel pur practic, se reduce timpul necesar pentru a dezvolta o mașină. Pe măsură ce mașinile se complică din ce în ce mai mult, trebuie găsit un echilibru între nevoia de a construi o mașină excelentă și aceea de a o finaliza. Simulatorul face exact asta, așa că mașina Volvo pe care o cumperi este cea mai dezvoltată variantă care poate exista.

Înseamnă, de asemenea, că numărul mare de oameni implicați în dezvoltarea și testarea mașinilor noi pot lucra la aceeași mașină. „Este un pas intermediar între testarea fizică de către șoferii noștri și inginerii care lucrează în laborator”, spune Carl. „Ne permite tuturor să vorbim aceeași limbă și îmbunătățește comunicarea între grupurile noastre”, este de acord Stefan Karlsson, Liderul de integrare a atributelor dinamicii de condus la Volvo Cars.

„În mod obișnuit, aș avea șoferi cu experiență de 20 de ani în condus și oameni cu experiență de 20 de ani în utilizarea unui model de computer și nu ar putea comunica cu adevărat”, spune Stefan. „Acum este mult mai ușor, deoarece este aceeași echipă care lucrează pe simulator și conduce mașinile.”

Ne ajută să facem ca mașinile Volvo să se comporte mai consistent, deoarece aceleași rezultate pot fi replicate din nou și din nou, deci este mult mai ușor să remarcăm și să rezolvăm problemele. „Poți intra în detalii și să te întorci și să o faci din nou”, spune Stefan. „Ai doar o rezervă de cinci secunde și poți încerca din nou același drum. Astfel se încheie diferența dintre testarea obiectivă și cea subiectivă. ”

 

Descoperă XC60, modelul dezvoltat cu Simulatorul Volvo Cars

×

Fii la curent cu noutățile Volvo!