16_9_re-manufactured_parts_2

Proiectăm mașini cu gândul la viitor

Un plus de energie pentru viață 

În 1945, Volvo Cars a început recondiționarea cutiilor de viteze în micul oraș suedez Köping. Astăzi, angajamentul nostru de a recondiționa piese originale Volvo este mai puternic ca niciodată - o veste extraordinară pentru tine, mașina ta și pentru mediu.

KENNETH ANDERSON

Sistemul Volvo Cars Exchange

Cu mai mult de 70 de șaptezeci de ani în urmă, Volvo Cars a decis să înceapă recondiționarea cutiilor de viteze în micul oraș suedez Köping. Ceea ce a început ca o soluție pe termen scurt pentru o lipsă de materii prime după război, a devenit curând o practică permanentă și a deschis calea pentru una dintre cele mai extinse game de piese de schimb recondiționate din industria auto - Volvo Cars Exchange System. 

Astăzi, suntem cu toții conștienți că resursele Pământului sunt limitate. Așadar, trebuie să facem cu toții ce putem pentru a ne asigura că nu le risipim.

În multe țări, reciclarea este o parte integrantă a vieții de zi cu zi, încât o bucătărie fără un sistem de reciclare este aproape la fel de ciudată precum găsirea uneia fără aragaz. Dar, chiar dacă sortarea deșeurilor noastre menajere este acum ca și a doua natură, tot trebuie să ne întrebăm: „Reciclarea este întotdeauna cea mai bună opțiune?” Ei bine, atunci când vine vorba de piesele Volvo, răspunsul este nu.

Deci, ce se întâmplă cu piesele uzate din mașinile Volvo atunci când este timpul să fie înlocuite? Și dacă reciclarea nu este cea mai bună opțiune, atunci care este? Răspunsul este recondiționarea - un proces pe care Volvo Cars îl folosește din anul 1945.

Mai eficient decât reciclarea 

Toate piesele din autoturismele Volvo sunt produse în conformitate cu cele mai stricte standarde de siguranță și de mediu - atât din punct de vedere al materiilor prime, cât și a proceselor de fabricație. Atunci când ai la dispoziție părți de calitate, este logic să le folosești la maxim odată ce se uzează, în loc să le dezactivezi pur și simplu. 

16_9_re-manufactured_parts_4a

Atunci când anumite piese din mașinile Volvo se uzează în cele din urmă, acestea sunt dezasamblate cu atenție și, dacă nu sunt deteriorate sau uzate, sunt refăcute cu meticulozitate la aceleași standarde înalte ca originalul. Odată ce o parte a fost recondiționată pentru a respecta standardele Volvo Cars, aceasta intră în Volvo Cars Exchange System, unde așteaptă cu răbdare oportunitatea de a reveni pe drum.

O soluție potrivită pentru toată lumea 

Dar de ce nu le reciclați, pur și simplu? Ei bine, procesele implicate în reciclarea obiectelor precum componentele auto folosesc cantități mari de energie. Așadar, prin recondiționarea pieselor din mașinile noastre, limităm și mai mult impactul asupra mediului. 

Piesele recondiționate necesită cu până la 85% mai puțină materie primă și cu 80% mai puțină energie decât piesele recent fabricate. Recondiționând piesele folosite, putem economisi până la 980 de tone de oțel și 350 de tone de aluminiu pe an. Și, în ceea ce privește emisiile de CO2, economisim echivalentul a 1326 de călătorii în jurul lumii într-un Volvo V40 D2.

Dar nu este doar mediul care beneficiază de recondiționare, ci și mașina ta poate beneficia. Toate piesele recondiționate îndeplinesc aceleași standarde de calitate și au aceeași garanție ca și piesele originale Volvo. De asemenea, sunt actualizate la cele mai recente specificații, ceea ce înseamnă că pot avea o performanță și mai bună a doua oară făcând din recondiționare o activitate extrem de rentabilă.

Trecut, prezent și viitor 

Astăzi, Volvo Cars Exchange System oferă una dintre cele mai extinse game de piese de schimb din industria auto. Gama acoperă piese pentru autovehicule până la 15 ani de la producție și include de la cutii de viteze până la injectoare și componente electronice - toate restaurate meticulos la specificațiile originale Volvo Cars.

Dar, atunci când vine vorba de recondiționare, nu ne concentrăm doar pe piese pentru modelele Volvo din trecut sau din prezent. Utilizarea tot mai mare a tehnologiilor de electrificare și hibrid înseamnă că trebuie să ne concentrăm și pe viitor. Volvo Cars a petrecut ani de zile pregătindu-se pentru noile provocări asociate cu gestionarea pachetelor de baterii de înaltă tensiune și a altor componente ale motorului pentru autoturismele cu modelele Twin Engine.

Proiectăm mașini cu gândul la viitor

16_9_re-manufactured_parts_6Astăzi, departamentele de recondiționare și proiectare de la Volvo Cars lucrează împreună și investesc cantități imense de timp, efort și expertiză în a veni cu soluții de proiectare care pot simplifica demontarea unei părți în viitor, de exemplu folosind șuruburi în loc de lipici sau îmbinări sudate la etanșarea carcasei bateriilor de înaltă tensiune și a altor componente.

Se poate simți ca un pas mic, dar când vine vorba despre mediu, fiecare pas înainte contează. Când iei în considerare potențialele beneficii pentru tine, mașina ta și lumea din jurul tău, recondiționarea pare într-adevăr cel mai responsabil lucru de facut.

 

Descoperă viitorul șofatului!

×

Fii la curent cu noutățile Volvo!