header-play-ch.png

Volvo Cars face dezvăluiri despre planurile de extindere a producției și noua sa strategie în China

Volvo Cars, producătorul de mașini premium, a făcut dezvăluiri despre noua sa strategie de fabricație pentru China ce vizează o creștere semnificativă a capacității de producție. China va deveni, astfel, hub-ul global de execuție și export, ca efect al cererilor masive pentru noua sa serie de mașini venite din piețele din SUA, Europa și Asia Pacific.

Volvo Cars va produce mașinile de top ale seriei S90 în baza SPA (Scalable Product Architecture), la uzina din Daqing, provincia Heilongjiang, în nordul Chinei. Totodată, Volvo Cars a anunțat că va muta producția noului sedan premium S90 din Europa în China.

comunicat-presa-china-0001.jpgcomunicat-presa-china-0002.jpgCompania suedeză a dezvăluit, de asemenea, că atât actualele, cât și viitoarele serii 60 SPA categoria medium-sized SPA-based urmează să fie construite la uzina din Chengdu, provincia Szechuan, în China de Vest, în timp ce producția mașinilor din seria 40, categoria small cars, bazate pe tehnologiile Compact Modular Architecture (CMA), se va face într-o instalație care este, în prezent, în curs de construcție în Luqiao, la 350 km în sudul Shanghai-ului.

"Cu trei fabrici - și desemnarea unei singure linii de mașini pentru fiecare fabrică în parte - Volvo creează o structură de producție eficientă capabilă să susțină capacitățile viitoare de producție", a declarat Håkan Samuelsson, președinte și director executiv. 
   comunicat-presa-china-0006-1.jpg

În fabrica Luqiao, deținută de Zhejiang Geely Holdings și exploatată de Volvo Cars, se va face noua serie 40 de autoturisme categoria small, CMA-based, asemenea autovehiculelor CMA-based pentru LYNK & CO - noul brand auto lansat în octombrie de către Geely Auto - subliniind, astfel, sinergiile industriale de creștere pe care au reușit să le dezvolte.

Extinderea capacității de producție în China este parte integrantă a strategiei industriale Volvo la nivel mondial.

În prezent, Volvo are în Europa deschise două fabrici: în Suedia și în Belgia. Uzina suedeză din Gothenburg va continua să producă mașini din seria 90 și seria 60 SPA, în timp ce uzina din Ghent, Belgia, se va baza, în curând, exclusiv pe sistemul de producție CMA pentru noua serie 40.

Volvo va construi, de asemenea, o nouă fabrică în Carolina de Sud, în Statele Unite, unde va produce vehicule SPA-based atât pentru piața internă de consum din SUA, cât și pentru export.

Detaliile cu privire la noua strategie de producție Volvo în China, vin simultan cu lansarea noii versiuni pentru sedan-ul S90 și a modelului de lux cu modernizări speciale, top-of-the-line, S90 Excellence, înainte de prima lor apariție publică la Guangzhou Motor Show 2016.

Noul S90 va fi cea mai bună mașină premium produsă vreodată în China. Ambele versiuni vor fi construite în instalația de producție Volvo Cars din Daqing și exportate la nivel global, demonstrând, astfel, standardele ridicate de control al calității care stau la baza strategiei de producție Volvo.

comunicat-presa-china-0001-1.jpgcomunicat-presa-china-0005.jpgToate fabricile Volvo Cars vor adera la Volvo Cars VCMS (Car Manufacturing System Volvo), utilizând și urmând standardele globale de producție și de calitate ale companiei.

Volvo a deschis drumul către dezvoltarea exporturilor din China a mașinilor produse la nivel local pentru piețele mondiale. Acesta a fost primul producator de mașini occidental care a exportat în SUA, în anul 2015, o mașină premium S60 Inscription produsă în China.

×

Fii la curent cu noutățile Volvo!