volvo-blog-post-2020-1

Librăria digitală Volvo pune la dispoziția tuturor cercetările despre siguranță din ultimii 60 ani

Anul acesta facem pentru prima dată accesibile cunoștințele noastre în ceea ce privește siguranța într-o librărie digitală centrală și îndemnăm industria auto să o folosească cu scopul de a face drumurile mai sigure pentru toată lumea.

Acest anunț simbolizează filosofia companiei noastre de a crește siguranța auto prin împărtășirea de cunoștințe care să ajute la salvarea vieților omenești și are loc în anul în care celebrăm 60 de ani de la probabil cea mai importantă invenție din industria auto: centura de siguranță cu prindere în 3 puncte.

Introdusă în anul 1959, centura de siguranță cu prindere în 3 puncte se estimează a fi salvat peste 1 milion de vieți la nivel global, și nu doar în mașini Volvo ci și în numeroase alte autoturisme datorită deciziei companiei de a împărtăși inovația pentru a îmbunătăți siguranța în trafic. De atunci, Volvo Cars a continuat să pună pe primul loc progresul societății, și nu obținerea de câștiguri financiare.

Pentru a celebra această etapă și pentru a sublinia faptul că tradiția de a împărtăși informații merge dincolo de brevete și produse fizice, lansăm acum Project E.V.A care reflectă și sărbătorește 60 de ani de cercetare în domeniul siguranței autovehiculelor transmisă în întreaga lume, dar subliniază și problema fundamentală a inegalității în ceea ce privește dezvoltarea siguranței mașinilor.

"Am adunat informații despre zeci de mii de accidente reale, pentru a ne putea asigura că mașinile noastre sunt cât mai sigure posibil pentru ceea ce se întâmplă în trafic. Acest lucru înseamnă că autoturismele noastre sunt create cu scopul de a proteja toți pasagerii, indiferent de gen, înălțime, formă sau greutate și dincolo de standardele unei persoane obișnuite, reprezentate de manechinele pentru testele de coliziune."

spune Lotta Jakobsson, Profesor și Specialist Tehnic Senior la Centrul de Siguranță Volvo Cars.

Project E.V.A reflectă conform datelor din studiile Volvo Cars, faptul că femeile sunt mai expuse riscului unor leziuni în cadrul accidentelor de mașină. Diferențele dintre femei și bărbați, cum ar fi anatomia și rezistența gâtului, arată că femeile sunt mult mai susceptibile pentru a suferi traumatisme cervicale.

Având la bază aceste cercetări și propriile date despre accidente, am creat manechine pentru testele de coliziune cu scopul de a înțelege mai bine ce se întâmplă în timpul accidentelor și pentru a dezvolta tehnologii de siguranță care să ajute atât la protecția femeilor cât și a bărbaților în mod egal. Prima inovație rezultată a fost WHIPS, o protecție pentru traumatisme cervicale lansată în 1998 care a contribuit la aspectul unic al scaunelor și a tetierelor Volvo.

Progresul social este motivația care încă stă la baza tuturor eforturilor depuse pentru îmbunătățirea siguranței. Dezvoltarea de noi tehnologii nu este doar pentru a îndeplini standardele de siguranță sau pentru a trece testele de reglementare, ci pentru că datele din cercetările proprii bazate pe o analiză detaliată a mii de accidente din viața reală arată unde poate fi îmbunătățită siguranța.

În anii 1980 Volvo Cars a început să se concentreze asupra impacturilor laterale, după ce datele sale au arătat că prea multe persoane au fost rănite în astfel de accidente datorită distanței reduse dintre impact și ocupant. Acest lucru a dus la mai multe inovații începând cu anii 1990, cum ar fi sistemul de protecție laterală (SIPS), airbag-urile laterale și perdelele gonflabile. Toate aceste inovații bazate pe datele de cercetare ale Volvo, constituie acum un standard al industriei.

Analizele și studiile ulterioare au determinat Volvo să se concentreze asupra pericolelor cauzate de rănirile rutiere. Tehnologia rezultată, introdusă prima dată pe modelul XC90 și acum pe toate automobilele construite pe platforma SPA, constă într-o porțiune ce absoarbe energie în scaune care depășește cu mult cerințele de reglementare pentru producătorii auto.

×

Fii la curent cu noutățile Volvo!