v90sept-cc-1.png

Volvo Cars își dezvăluie caracterul aventuros cu noul V90 Cross Country

Volvo Cars, producătorul de mașini premium,lansează mult-așteptatul V90 Cross Country, modelul care completează seria sa 90.

De la momentul lansării primului model Cross Country, în urmă cu aproape 20 de ani, brandul Volvo a devenit aproape sinonim cu robustele all-road-uri, modele din categoria all-weather, demonstrând o creștere constantă pentru modelele Cross Country.
                    v90sept-cc-2.pngCross Country începe, astfel, să ocupe progresiv o parte semnificativă a portofoliului producătorului suedez, răspunzând așteptărilor semnalate de cumpărătorii de lux care caută din ce în ce mai mult un stil de viață experimental, capabil să îl scoată, ocazional, de pe drumurile de zi cu zi.

V90 Cross Country preia eleganța modelului V90 și o transformă într-o mașină all-road care oferă siguranță, confort și performanță într-o variantă puternică și aventuroasă, a declarat Håkan Samuelsson, Președinte & CEO la Volvo Car Group.

Cu una dintre cele mai aspre ierni de pe planetă și cu o suprafață acoperită în proporție de peste 77% de păduri și lacuri, Suedia este locul perfect pentru a extinde și testa durabilitatea extremă și funcționalitatea all-weather a mașinilor. Această expertiză, cu greu câștigată, reprezintă o parte generoasă a patrimoniului Volvo Cars, reflectată în modelul Cross Country.

v90sept-cc-3.pngv90sept-cc-4.png"Mașinile noastre sunt binecunoscute pentru siguranță, rezistență și durabilitate. Cu All-Wheel Drive, o gardă mai mare la sol și un șasiu optimizat pentru confort și control sporit pe orice tip de vreme și de drum, noul V90 Cross Country preia versatilitatea modelului V90 și îi adaugă un caracter de explorator, a declarat Dr. Peter Mertens,Senior Vice President Research & Development la Volvo Cars.

Având ca punct de pornire SPA-ul Volvo (Scalable Product Architecture), V90 Cross Country a fost supus unor teste riguroase pentru a putea garanta că poate supraviețui unui context extrem cu care se va identifica, în cele din urmă.

De la spații de testare secrete din nordul înghețat al Suediei, unde temperaturile scad frecvent la -40 grade Celsius, până la căldura mistuitoare a desertului din Arizona, unde Volvo perfomează cu programul său de testare la temperaturi ridicate, V90 Cross Country a fost proiectat să reziste.

Cu un design prin care se diferențiază vădit, caracterul robust al modelului V90 Cross Country este estompat printr-un interior somptuos, care oferă un nivel de lux mai puțin întâlnit în segmentul său, combinând toate avantajele echipărilor de conectivitate și divertisment care au fost lansate odată cu noul S90 și V90, inclusiv un sistem de sunet high-end de la Bowers & Wilkins.

v90sept-cc-5.png

Elementele de design exterior ale noului V90 Cross Country trădează capabilitatea puternică și dinamică cu care această mașină poate performa, oferind, în același timp, flexibilitatea de a beneficia de ambele expresii de robustețe și eleganță.

Proiectarea unui Volvo Cross Country nu este un exercițiu de stil, o muncă de cosmetizare. Aceasta se bazează pe o perfomanță onestă. Volvo V90 Cross Country mixează într-o manieră surprinzătoare și paradoxală un exterior puternic, impozant cu un interior de lux, în stil scandinav. Aceasta continuă, practic, tradiția veritabilă a Volvo Cross Country printr- o rețetă nouă: perfomanța puternică a off-road-ului îmbrăcată în cea mai elegantă, sofisticată formă, a declarat Thomas Ingenlath, Senior Vice President Design la Volvo Cars.

Noul V90 Cross Country duce acest segment, atât de binedefinit, la un alt nivel de perfomanță inspirațională a confortului. Producția acestui model va începe în această toamnă la fabrica Volvo din Torslanda, Suedia.

 

×

Fii la curent cu noutățile Volvo!