intellisafe

IntelliSafe, sistemul unic Volvo Cars pentru abordarea siguranței

Am inventat prima centură de siguranță cu prindere în 3 puncte în anul 1959, am creat prima pernă de înălțare pentru copii în 1978, iar în anul 1991 am implementat SIPS ( Sistemul de protecție laterală împotriva impactului). Toată povestea cu siguranța a pornit în 1927, când fondatorii Volvo, Assar Gabrielsson și Gustaf Larson, au spus: ”Mașinile sunt conduse de oameni. Principiul care călăuzește toate eforturile Volvo este și va rămâne Siguranța.”

Suntem mândri că prin sistemul IntelliSafe am redus cu 50% în ultimii 10 ani leziunile grave în mașinile Volvo, iar pentru autovehiculele Volvo seriile 90 și 60, garantăm următoarele tehnologii inovatoare unice pentru siguranță:

De aceea, recomandăm tuturor șoferilor să nu folosească telefonul mobil în timpul condusului și să poarte centura de siguranță împreună cu toți ceilalți pasageri. Am demarat campania ”Pune siguranța pe primul loc” împreună cu Corpul Național al Polițiștilor (Brigada Rutieră a Capitalei), pentru a evidenția importanța montării centurii de siguranță:

Sistemul de siguranță urbană - oferă suport șoferului în cazul traficului aglomerat cu funcționalități standard de evitare a coliziunilor în zona intersecțiilor, avertizează despre potențialele ciocniri cu alte vehicule, pietoni, bicicliști sau animale de dimensiuni mari. De asemenea, sistemul de control al volanului susține efectuarea virajelor puternice pentru a evita riscul de accidente, fiind activ între 50km/h și 100km/h.

Sistemul Pilot Assist sprijină conducătorul auto în urmărirea și derularea traficului pe banda de mers și funcționează cu restricții pentru accelerație, frânare și direcție. Se poate ajunge chiar și la oprirea automată a mașinii dacă șoferul nu ține o mână pe volan.

Atenuarea vitezei prin tehnologia de frânare automată pentru coliziunile frontale. Inovăm în crearea sistemelor de siguranță care pot funcționa și independent unele de altele pentru a îmbunătăți siguranța ocupanților auto.

Reducerea impactului pe banda de circulație - sistemul ajută șoferul să evite coliziunile dacă mașina depășește banda de drum, prin redirecționarea automată pe banda corectă.

Sistemul BLIS ( Blind Spot Information System)  detectează orice obiect care se apropie din spate de pe ambele benzi laterale din stânga și din dreapta mașinii și avertizează șoferul despre eventuale pericole.

Avertizare pentru ieșirea de pe carosabil - pentru a combate depășirea carosabilului, am dezvoltat două sisteme concepute pentru a evita producerea unui accident rutier și pentru a proteja pasagerii în cazul ratării drumului principal.

Siguranța conectată la tehnologie utilizează conexiunea la internet a mașinii pentru a furniza șoferului informații privind siguranța în timp real prin intermediul pictogramelor pop-up de pe afișajul șoferului.

Avertizările despre traficul rutier și limitatorul de viteză reamintesc șoferului viteza legală cu care trebuie să circule în anumite zone și că trebuie să respecte semnele de circulație cu rigurozitate.

Camera 360° avertizează potențialele coliziuni din spate și traficul încrucișat. Șoferul are o imagine virtuală despre împrejurimi pe ecranul central despre obiectele care se apropie de mașină.

Asistență pentru parcare - facilitează parcarea atât paralelă cât și perpendiculară prin preluarea comenzii volanului, în timp ce șoferul se ocupă de controlul vitezei  autovehiculului.

Frânare automată și deblocare în cazul unei coliziuni - presupune pretensionarea centurilor de siguranță după un accident, activarea frânelor și deblocarea automată a mașinii după un impact.

Siguranța copiilor în mașină este un alt aspect foarte important căruia i-am acordat maximă atenție încă din anul 1978 când am creat prima pernă de înălțare pentru copii. Conceptul de scaune cu orientare către spatele mașinii permite instalarea și ajustarea mecanismului cu ușurință, grație design-ului său compact.

Obiectivele de siguranță și protocoalele de testare ale noilor tehnologii create de inginerii noștri se încadrează în abordarea noastră unică intitulată Cercul Vieții. Astfel ne asigurăm că fiecare mașină nouă Volvo este mai sigură ca cele din generația anterioară.

×

Fii la curent cu noutățile Volvo!