volvorine-ep3.jpg

Aventura We Must Be Trippin' continuă - Ep. 3: BabyVolvorine

După acțiunea cursei White Enduro din episodul 2, am decis să creăm un alt tip de aventură. O cursă care presupune un nivel ridicat de adrenalină, dar nu pentru noi...

Fiind în ajunul sărbătorilor de iarnă, am primit de la Volvo un cadou ceva mai mic decât gigantul Volvorine XC60. Și anume un BabyVolvorine, o mașinuță de jucărie (portocalie), care a atras cuiva atenția în mod special, devenind vedeta pârtiei.

Zbor deasupra trapei lui XC60

La plecarea din showroomul din București am hotărât să o luăm cu noi pe BabyVolvorine pentru că, surprinzător, după muntele de bagaje și echipamente pe care le-am avut, a mai rămas loc în portbagaj. Am zis că o să fie haios ca fiecare să aibă mașina proprie, mai ales că cea mică nu consumă carburant, ci mai degrabă calorii. Am botezat-o BabyVolvorine și mai târziu ne-am convins și de ce și-a meritat numele.

Cu cel mic în portbagaj, am pornit în căutarea unor peisaje memorabile și locuri în care să ne punem la treaba pasărea noastră electronică - o dronă de dimensiunile unui pui de rață. Foarte aproape de pârtie am observat o vale adâncă cu case și fânețe acoperite de zăpadă. Am reușit să ridicăm drona din habitaclul mașinii prin trapa generoasă a lui XC60, a fost un test de precizie și totodată o premieră – doar că, din cauza entuziasmului, am uitat să și filmăm.

AM AFLAT DE CE VOLVORINE XC60 E „FRAMKOMLIGHET” 

Drumul nu a fost deloc prietenos, acoperit cu nămol și zăpadă, parcă voia să ne pună piedici, dar anvelopele potente și tracțiunea integrală cu Hill ascent asssist (asistență la coborârea în pantă indiferent de suprafața pe care rulezi) îți dau control și încredere instantaneu, fără să stai cu gândul la companii de asigurare și calcule daune. Suedezii au un termen pentru un astfel de comportament „framkomlighet” - capacitatea de a ajunge oriunde îți dorești să ajungi. Asta am simțit și noi, firește, pe un traseu de semi off-road.

ep3-volvorine.jpg

"Suedezii au un termen pentru un astfel de comportament „framkomlighet” - capacitatea de a ajunge oriunde îți dorești să ajungi."

 

După ce ne-am mulțumit cu cadrele trase în ger, ne-am urcat vineți de frig în Volvorine, cu ventilația, încălzirea în scaune și volan date la maximum, și am pornit spre parcul de aventură de iarnă, Arena Platoș. Nu e chiar un parc, ci e o pârtie primitoare, cu pistă de zăpadă pentru sărituri cu colacul pe perna de aer, DJ, bar vesel, rulote cu mâncare și o pârtie intimă. 

BabyVolvorine - priză la cei mici. Foarte mici.

Cu BabyVolvorine tras de o ață, nici n-am apucat să urcăm bine că deja copiii începeau să se țină cârd după noi. Ne-am uitat în stânga-dreapta ca să ne asigurăm că nu e vreo mascotă din desene animate pe lângă noi sau vreun clovn cu zeci de baloane colorate în mâini. Nimic!

Atracția lor era jucăria portocalie! Și cum nu prea poți refuza un copil am decis să-i lăsăm să facă un drive test. Așa că au început, pe rând să o ia la vale, la volanul mașinuței. Din ce am observat, miniatura se mișca bine – direcția răspundea imediat manevrelor haotice făcute de cei mici, iar roțile aveau aderență decentă.

volvo-ep3.jpg

"Am botezat-o Baby Volvorine și ne-am convins și de ce și-a meritat numele."

Jucând rolul de asistenți de cursă, menirea noastră era să o urcăm, de fiecare dată, înapoi la start. Trebuia să ținem copiii fericiți, dacă tot ne-a luat gura pe dinainte și le-am dat apă la moară. După efortul ăsta am dat jos două straturi de haine și ceva straturi de grăsime. Am reușit să fugim de ceata de copii și am zis că acum e momentul nostru să ne destindem pe pârtie.

Nu încercați așa ceva acasă!

Practic am replicat momentul unic de anul trecut, pe pârtie, cu Volvorine V90 (vezi aici), doar că de data asta la o scală mult mai mică. Așa că am trecut la categoria grea (75+), ne-am luat avânt și am rămas pe loc. Gabaritul nostru afunda roțile în zăpadă. Am fost perseverenți și am mers pe o rampă de skateri pentru câteva trickuri. Puteți vedea în clip ce a ieșit: trânte din toate pozițiile.

volvo-xc-60.jpg

"Am găsit un alt pretendent la drive test, amicul nostru Ștefan Popa, un rider care merge cu 70-90 km/h pe longboard, pe asfaltul virajat. Nu încercați așa ceva acasă!"

În scurt timp am găsit un alt pretendent la drive test, amicul nostru Ștefan Popa, un rider care merge cu 70-90 km/h pe longboard, pe asfaltul virajat. Un tip calm care, odată așezat pe un vehicul nemotorizat, devine o fiară extrem de rapidă. A pornit la vale, a scos o făclie portocalie de culoarea mașinuței din buzunar și a terminat coborârea fix într-un hău înzăpezit. Ne-am simți ca la Jocurile Olimpice Ridicole de Iarnă.

Mașinuța întreagă – siguranță și rezistență aplicate inclusiv la jucării. Ca să ducem până la capăt spiritul infantil, am făcut întrecere la vale între micul Volvo și o trotinetă, după care am făcut îngerași în zăpadă și, în liniștea nopții, am călcat puțin mai tare accelerația pentru o serie de powerslideuri cu marele XC60.

volvo-xc-60-ep3.jpg

"Să dai în mintea copiilor nu e o crimă, ci mai degrabă o necesitate."

După cum v-am obișnuit, în curând urmează un nou episod cu SUV-eroul nostru Volvorine XC60. În așteptarea episodului nr.4, te invităm să te convingi de performanțele noului Volvo XC60 în cadrul unui test drive și să îi descoperi comportamentul „framkomlighet”.


PROGRAMEAZĂ UN TEST DRIVE

×

Fii la curent cu noutățile Volvo!